VIDEO | Armata ucraineană a lovit cel mai mare terminal petrolier din Crimeea. Stare de urgență în orașul Feodosia

  • 07 Octombrie 11:45
VIDEO | Armata ucraineană a lovit cel mai mare terminal petrolier din Crimeea. Stare de urgență în orașul Feodosia

Un incendiu a izbucnit la un depozit de petrol din orașul Feodosia de pe coasta peninsulei Crimeea, ocupată de Rusia, au declarat astăzi, 7 octombrie, oficiali numiți de Moscova, transmite Reuters.

Armata ucraineană a declarat astăzi că a lovit în timpul nopții un terminal petrolier din Feodosia, în Crimeea, ocupată de Rusia, scrie hotnews.ro.

Terminalul Feodosia este cel mai mare din Crimeea în ceea ce privește transbordarea produselor petroliere, care au fost utilizate, printre altele, pentru a satisface nevoile armatei ruse de ocupație”, a declarat armata ucraineană într-o declarație pe Telegram.

O stare de urgență „tehnică” a fost introdusă în orașul Feodosia de pe coasta Crimeei de la Marea Neagră din cauza unui incendiu la un depozit de petrol, au declarat luni oficiali numiți de Rusia în peninsula Crimeea pe care Moscova a anexat-o de la Ucraina în 2014.

Nu au existat victime, a scris Oleg Kryuchkov, un consilier al șefului instalat de Rusia în Crimeea, pe Telegram, preluând informații de la șeful administrației din Feodosia.

Nu au fost furnizate detalii cu privire la cauzele incendiului. Canalul de Telegram Baza, care are surse printre serviciile de securitate ale Rusiei, a relatat că mai multe rezervoare de combustibil au luat foc în Feodosia după ce locuitorii au auzit o serie de explozii puternice.

Reuters a precizat că nu a fost în măsură să verifice în mod independent rapoartele privind exploziile. Oficialii ucraineni nu au comentat imediat.

Ministerul rus al Apărării a declarat că sistemele sale de apărare aeriană au distrus 12 drone ucrainene deasupra teritoriului Peninsulei Crimeea.

Traficul rutier în unele părți ale Feodosiei a fost restricționat temporar, au declarat luni, pe rețelele de socializare, oficialii instalați de Rusia în Crimeea.

Atacurile aeriene și maritime cu drone ale Ucrainei asupra țintelor militare rusești din Crimeea pe parcursul războiului au avariat sau distrus mai multe nave și șantiere de reparații navale din portul Sevastopol din Crimeea și au lovit alte ținte.

Moscova își folosește flota din Marea Neagră pentru a lansa lovituri cu rază lungă de acțiune asupra Ucrainei. Dar pentru președintele rus Vladimir Putin, apele care fac legătura cu Marea Mediterană sunt, de asemenea, o trambulină importantă pentru proiectarea puterii în Orientul Mijlociu și în Europa.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,91
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,37 m/s
Tue
15
Wed
17
Thu
19
Fri
20
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău