VIDEO | Aproape jumătate de milion de lei românești, depistați de vameșii de la Leușeni

  • 03 August 2018 14:56
VIDEO | Aproape jumătate de milion de lei românești, depistați de vameșii de la Leușeni

Doi cetețeni ai Republicii Moldova, rude de gradul al doilea, sunt cercetați penal pentru contrabandă cu valută în proporții deosebit de mari. Aceștia au încercat să scoată ilegal din țară 485 627 de lei românești, echivalentul a peste 100 000 de euro sau 2 milioane de lei moldovenești.

Banii au fost descoperiți de către vameșii de la Leușeni, azi-noapte, în jurul orei 01:20. Aceștia erau ascunși în autoturismul în care se aflau suspecții, fiind disimulați în tavan și în două scaune auto pentru copii, care se aflau în portbagaj.

Pe acest caz a fost inițiat un dosar penal, iar bănuiții riscă închisoare pe un termen de până la 10 ani. Investigațiile continuă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor acestei infracțiuni. Conducerea urmării penale este exercitată de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Conform prevederilor legale, la trecerea frontierei, persoanele fizice au obligația de a declara în scris numerarul și cecurile în moneda națională a Republicii Moldova, precum și cele în valută străină, în cazul în care, suma acestora depășește 10 000 euro (sau echivalentul lor) de persoană.

Evidența circulației transfrontaliere a numerarului reprezintă o măsură necesară pentru prevenirea spălării banilor și finanțării terorismului, precum și a infracțiunilor de contrabandă.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
24,4
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,6 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău