VIDEO Anul Nou, marcat la New York într-o piață Times Square aproape pustie

  • 01 Ianuarie 14:00
VIDEO Anul Nou, marcat la New York într-o piață Times Square aproape pustie

Spre deosebire de ceilalți ani, orașul New York a întâmpinat venirea anului 2021 într-o piață Times Square aproape pustie, unde doar un grup de lucrători esențiali și de agenți desfășurați în zonă au fost martori la coborârea uriașei sfere multicolore care a marcat venirea Anului Nou, relatează EFE, potrivit Agerpres.

Newyorkezii au ascultat astfel îndemnurile poliției din New York, care cu o zi înainte de venirea Anului Nou au cerut cetățenilor să nu vină în Times Square pentru a celebra ultimele ore ale anului 2020 și primele din 2021.

 


Foto: (c) Jason Szenes / EPA

 

Totuși New York-ul a dorit să-i onoreze pe lucrătorii esențiali și să permită unui mic grup de 60 dintre ei, însoțiți de persoanele apropiate, să sărbătorească venirea Anului Nou din mici spații îngrădite instalate în Times Square.

Printre cei norocoși s-a aflat o pediatră de la spitalul Elmhurst, unul dintre spitalele aflate în prima linie de luptă împotriva noului coronavirus când orașul a devenit epicentrul pandemiei, un paramedic pe ambulanță și un angajat care a livrat pizza la domiciliu și care s-a îmbolnăvit de coronavirus.

Celebrările de la cumpăna anilor au început în Times Square la 18:00 ora locală și au inclus două piese devenite imnuri ale pandemiei, "I Will Survive" cântat de Gloria Gaynor, și "Imagine" al lui John Lennon interpretat de Andra Day cu cinci minute înainte de miezul nopții.

 

Foto: (c) GARY HERSHORN /EPA

 

Au urcat de asemenea pe scena din New York Pitbull, care a interpretat "Don't Stop the Party", "I Believe That We Will Win" și "Give Me Everything", și Anitta, care a cântat "Downtown", "Me gusta" și "Vai Malandra". Nu a lipsit din spectacol nici clasicul "New York, New York", cântat de Frank Sinatra în primele momente ale anului 2021, însoțit de focuri de artificii și de confeti.

 

Foto: (c) GARY HERSHORN /EPA

 

În condiții normale, sute de mii de persoane asistă la celebrul spectacol organizat la sfârșit de an în Times Square, unde în pofida frigului pătrunzător vin turiști din întreaga lume pentru a asista la acest eveniment. Totuși, autoritățile newyorkeze au decis anul acesta ca publicul să fie înlocuit cu sute de figurine gonflabile.

Festivitățile care au loc în această piață de 112 ani și în care este coborâtă celebra sferă, denumită anul acesta "The gift of happiness", au devenit un simbol internațional.

 Au fost patronii ziarului The New York Times cei care au dat startul, în 1904, acestor festivități la intrarea din clădirea lor, situată în Times Square. În anul 1907 a fost inaugurată și sfera în mii de lumini pentru a marca venirea Anului Nou.

Celebrările din Times Square datează din 1904, când patronul de atunci al ziarului The New York Times, Adolph Ochs, a dorit să sărbătorească venirea Anului Nou cu focuri de artificii pe esplanada din fața sediului lor și a marca astfel inaugurarea noilor birouri.

Au trecut însă trei ani până la apariția emblematicei sfere, ce cântărea atunci 317 de kilograme, avea diametrul de un metru și era prevăzută cu o sută de becuri iluminate.

Un secol mai târziu și după ce a lipsit doar în 1942 și în 1943, ca urmare a celui de-al Doilea Război Mondial, sfera este alcătuită din 2.668 de oglinzi triunghiulare, este luminată cu 32.256 de leduri roșii, albastre și verzi, ce formează o paletă de 16 milioane de culori, și cântărește 5.386 de kilograme.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
3
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
5
Sun
2
Mon
2
Tue
4

Curs oficial BNM 25 Februarie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.2724 -0.0311
USD 17.4859 -0.0428
RON 4.3636 -0.0055
UAH 0.6256 -0.0021
RUB 0.2378 0.0011
Arhivă Radio Chișinău