VIDEO | Ambasadorul UE, Peter Michalko, invită cetățenii să participe la Zilele Europei. Sloganul din acest an este „Solidaritate pentru Sănătate. Împreună pentru un viitor mai bun”

  • 07 Mai 2021 13:48
VIDEO | Ambasadorul UE, Peter Michalko, invită cetățenii să participe la Zilele Europei. Sloganul din acest an este  „Solidaritate pentru Sănătate. Împreună pentru un viitor mai bun”

Ambasadorul Uniunii Europene, Peter Michalko, invită cetățenii să participe la Zilele Europei, organizate în R. Moldova pe parcursul lunii mai.

Sărbătoarea este un prilej bun de a marca diversitatea culturală, unitatea și solidaritatea pentru un viitor mai bun, a apreciat ambasadorul într-un mesaj difuzat cu această ocazie.

Cu prilejul Zilei Europei, Delegația Uniunii Europene împreună cu Ambasadele Statelor Membre organizează  evenimente culturale și educative, Săptămâna Muzicii Europene, Orășelul Virtual European, dar și tradiționalul Festival de Film și Cultură Europeană, care vor fi accesibile tuturor, online și la TV.

De asemenea, evenimentele dedicate Zilei Europei vor fi organizate de către Centrele de Informare ale Uniunii Europene și ale Eurocluburilor din țară, la nivel local.

În acest an, Ziua Europei se desfășoară cu sloganul „Solidaritate pentru Sănătate. Împreună pentru un viitor mai bun”.

Ziua Europei este celebrată anual pe 9 mai, când se sărbătorește pacea și solidaritatea în Europa. Data marchează ziua istorică în care a fost pronunțată declarația Schuman. În cadrul unui discurs ținut la Paris, în 1950, ministrul francez al afacerilor externe de atunci, Robert Schuman, propunea stabilirea unei noi forme de cooperare politică în Europa, care să înlăture pentru totdeauna posibilitatea izbucnirii unui nou război între națiunile Europei.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău