VIDEO | Ambasadorul SUA la OSCE, aflat în vizită la Chișinău: Nu există vreun indiciu de amenințări militare asupra Republicii Moldova

  • 28 Februarie 2023 14:04
VIDEO | Ambasadorul SUA la OSCE, aflat în vizită la Chișinău: Nu există vreun indiciu de amenințări militare asupra Republicii Moldova

Ambasadorul Statelor Unite la OSCE, Michael Carpenter, aflat în vizită la Chișinău, a declarat într-un scurt interviu pentru Zona de Securitate că în prezent nu există vreun indiciu de amenințări militare asupra Republicii Moldova.

„În primul rând mă bucur că am revenit în Rep. Moldova. E întotdeauna o plăcere să mă aflu aici și să văd atâtea progrese înregistrate.  În termeni de tensiuni vreau doar să spun  nu cred că avem vreun indiciu al vreunei amenințări militare”, a precizat ambasadorul SUA la OSCE pentru Zona de Securitate.

Michael Carpenter a avut ieri o întrevedere cu vicepremierul pentru reintegrare, Oleg Serebrian, și a mers la Tiraspol unde s-a văzut cu liderul separatist Vadim Krasnoselski.

Subiectul cheie al discuțiilor cu Serebrian a constituit situația regională de securitate în contextul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei. O atenție specială s-a acordat dinamicii curente a interacțiunii dintre Chișinău și Tiraspol, măsurile pozitive realizate de către autoritățile constituționale în raport cu locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului.

Referitor la amendamentele recent operate în legislația penală privind incriminarea separatismului, s-a accentuat faptul că acestea nu vor afecta procesul de negocieri și persoanele de bună-credință, ci au menirea de a preveni și combate amenințările la adresa suveranității și integrității teritoriale a țării,” se arată într-un comunicat emis de Biroul Politici de Reintegrare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău