VIDEO Afganistan: Oamenii aleargă pe pista avioanelor și se pun în fața lor, în încercarea de a le opri

  • 16 August 2021 13:20
VIDEO Afganistan: Oamenii aleargă pe pista avioanelor și se pun în fața lor, în încercarea de a le opri

Imaginea disperării în Afganistan - noi imagini de pe aeroportul din Kabul au apărut luni în mediul online, cu sute de oameni care încearcă să urce într-un avion pentru a fugi din țara capturată de talibani. În alte imagini, oamenii pot fi văzuți alergând pe pista avioanelor sau chiar punându-se în fața avionului, în încercarea de a-l opri, transmite hotnews.ro.

Imaginile - surprinse luni - sunt șocante: sute de oameni, împingându-se și stând agățați unii de ceilalți, încearcă să urce pe scara unui avion, în timp ce alții stau pe pistă și privesc, potrivit sursei citate
Noi imagini dramatice au fost publicate de jurnalista ABC Sowaibah Hanifie, cu oameni care stau pe pistă în calea unui avion care se pregătește să decoleze, în timp ce sute de afgani fug după avion. În încercarea de a-i opri, un elicopter militar zboară la mică altitudine, deasupra pistei.
Luni, forțele americane au tras focuri de armă în aer pe aeroportul din Kabul, după ce numeroși afgani au invadat pista, încercând să fugă din țara lor, relatează AFP și Reuters.

Nu mai puțin de 60 de țări din toată lumea, inclusiv SUA, au cerut ca cetățenii afgani sau străini să fie lăsați să plece, în vreme ce președintele Ashraf Ghani a fugit de duminică, după ce talibanii au intrat și în Kabul.

Talibanii au transmis că ”războiul a luat sfârșit”, iar tipul de guvernare și regim politic vor fi cunoscute în scurt timp. Consiliul de Securitate ONU se va reuni luni în regim de urgență, după ce secretarul general a avertizat asupra ”încălcării grave a drepturilor omului”.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău