VIDEO | ACUM protestează în fața ANRE

  • 03 Decembrie 2018 12:01
VIDEO | ACUM protestează în fața ANRE

Tarifele la energia termică urmau să fie micșorate încă din luna martie cu cel puțin 15%, în același timp, ar trebui reduse prețurile plafon la benzină și motorină, susțin reprezentanții Blocului Acum, care au organizat astăzi o acțiune de protest în fața sediului Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică. Reprezentanții Blocului Acum consideră că tariful la energia…

Tarifele la energia termică urmau să fie micșorate încă din luna martie cu cel puțin 15%, în același timp, ar trebui reduse prețurile plafon la benzină și motorină, susțin reprezentanții Blocului Acum, care au organizat astăzi o acțiune de protest în fața sediului Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică. 

Reprezentanții Blocului Acum consideră că tariful la energia termică urma să fie micșorat în luna martie, după ce s-a redus prețul la gazele naturale, or, anume costul acestora reprezintă cea importantă componentă a formării prețului la agentul termic. De asemenea, ei mai susțin că ANRE ar fi trebuit să reducă și prețul plafon la carburanți, având în vedere cotațiile pe piețele internaționale.

În prezent, cetățenii achită tarife nejustificate, susține reprezentantul Blocului, Mihai Popșoi.

Insert Popsoi

Reprezentanții Blocului acuză ANRE că ar îndeplini comenzi politice și consideră că tarifele vor fi reduse în preajma alegerilor. Alexandru Slusari.

Insert Slusari

Purtătoarea de cuvânt a Agenției a declarat pentru Radio Chișinău că instituția nu comentează declarații și acțiuni politice, făcute în context electoral.

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
11,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău