VIDEO | A început exodul armenilor din regiunea Nagorno-Karabah: „O rușine pentru întreaga lume civilizată”

  • 25 Septembrie 10:42
VIDEO | A început exodul armenilor din regiunea Nagorno-Karabah: „O rușine pentru întreaga lume civilizată”

Etnicii armeni din Nagorno-Karabah au început, duminică, un exod masiv cu mașina spre Armenia, după ce Azerbaidjanul i-a învins pe luptătorii din regiunea separatistă într-un conflict care datează din epoca sovietică, scrie agenția Reuters, citată de Agerpres.

Liderii armeni din regiune au declarat pentru Reuters că cei 120.000 de armeni din Nagorno-Karabah nu doresc să trăiască ca parte a Azerbaidjanului de teama persecuțiilor și a epurării etnice, scrie Hotnews.

„Poporul nostru nu vrea să trăiască ca parte a Azerbaidjanului. Nouăzeci și nouă virgulă nouă la sută preferă să părăsească pământurile noastre istorice", a declarat pentru Reuters în urmă cu o zi David Babayan, consilier al lui Samvel Shahramanyan, președintele autointitulatei Republici Artsakh.

Cei care aveau combustibil au început să se deplaseze pe coridorul Lachin spre granița cu Armenia, potrivit unui reporter Reuters în capitala Karabahului, cunoscută sub numele de Stepanakert de către Armenia și Khankendi de către Azerbaidjan.

Guvernul armean a precizat că 1.050 de persoane au trecut în Armenia din Nagorno-Karabah până duminică la ora 22.00 (18.00 GMT). Imaginile Reuters arătau zeci de mașini care ieșeau din capitală spre curbele muntoase ale coridorului.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
1,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Wed
1
Thu
-0
Fri
0
Sat
-0
Sun
-3
Arhivă Radio Chișinău