VIDEO | 285 de cazuri noi de infecție cu COVID-19 au fost înregistrate în R. Moldova

  • 01 Iulie 2020 17:33
VIDEO | 285 de cazuri noi de infecție cu COVID-19 au fost înregistrate în R. Moldova

285 de cazuri noi de infecție cu COVID-19 au fost înregistrate în Republica Moldova în ultimele 24 de ore. Un caz este de import, restul – cu transmitere locală.

Cele mai multe cazuri de infecție au fost confirmate în muncipiul Chișinău – 109, regiunea transnistreană – 20, municipiul Bălți și Orhei – câte 18 cazuri.

În 13 cazuri este vorba despre lucrători medicali. Secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Constantin Rîmiș, a precizat că acești angajați sunt din 13 instituții medicale.

Bilanțul infecțiilor cu noul coronavirs se ridică la 16 898 de cazuri.

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat și patru decese provocate de COVID-19. În total 549 de persoane au murit din cauza virusului.

Între timp, 438 de pacienți infectați se află în stare gravă, 30 fiind conectate la aparate de respirație asistată.

Din numărul total de persoane infectate, 56 la sută s-au vindecat.

În cadrul unui briefing, secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Constantin Rîmiș a informat că, de astăzi, se reiau toate activitățile economice. În același timp, activitatea instituțiilor de învățământ, teberele de odihnă, cluburile de noapte, cum ar fi discotecile și ringurile de dans, dar și activitatea parcurilor de distracție, rămâne sistată.

Directorul adjunct al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Vasile Guștiuc a comunicat că parcursul ultimei săptămâni a lunii iunie au fost supuse controalelor privind prevenirea răspândirea infecției 194 de obiective. La 25 din aceste obiecte au fost constatate încălcări. Drept urmare, în opt cazuri au fost întocmite procese verbale contravenționale, iar 13 -  și-au sistat activitatea.

Reprezentanții Ministerul de Interne, au comunicat, la rândul lor, că în ultimele zile au fost întocmite 68 de procese verbale contravenționale persoanelor care au încălcat regimul de autoizolare.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău