GALERIE FOTO/ VIDEO | 200 de salvatori și pompieri au fost alertați în nordul țării

  • 08 Noiembrie 2019 09:00
GALERIE FOTO/ VIDEO | 200 de salvatori și pompieri au fost alertați în nordul țării

Ieri 7 noiembrie 2019 peste 200 de salvatori și pompieri din nordul țării au fost ridicați pe alertă de conducerea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI. Potrivit unui comunicat de presă al instituției, subdiviziunile IGSU din raioanele Sângerei, Bălți, Râșcani, Fălești și Glodeni și-au început ziua de muncă prin ridicarea efectivului de trupă și comandă și dislocarea acestuia pe teritoriul Centrului Republican de Instruire din municipiul Bălți.

Astfel, angajații IGSU au fost testați la capitolul intervenție și rapiditatea prin simularea de către conducere a unui exercițiu de teren. Pompierii au lichidat incendii în spații de locuit, dar și într-un autobuz, se mai spune în comunicat. 

Salvatorii au intervenit la lucrări de descarcerare și deblocare a victimelor, iar o parte din ei au salvat sinistrați dint-un bazin acvatic. În aplicații au fost testate capacitățile tehnice ale autospecialelor de intervenție, șenilatelor din dotare, dar  și utilajul utilizat pentru lucrări de deblocare.

Pentru a fi evaluată starea de pregătire a salvatorilor din nordul țării, angajații IGSU au desfășurat și un orășel de câmp cu instalarea corturilor, dar și a bucătăriei de campanie.  

Conducerea IGSU reprezentată de general – maior Mihail Harabagiu a menționat importanța desfășurării unor astfel de exerciții, necesare pentru testarea capacităților de intervenție a Inspectoratului, în special în perioada rece a anului.    

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,54 m/s
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Mon
8
Arhivă Radio Chișinău