VIDEO | ''Scara către cer'', uimitoarea instalație cu artificii ce pare că vrea să atingă cerul

  • 08 Iulie 2018 09:21
VIDEO | ''Scara către cer'', uimitoarea instalație cu artificii ce pare că vrea să atingă cerul

O scară din artificii a fost creată de artistul chinez Cai Guo-Qiang și, deși pare la început un tip de artificii normale, la scurt timp se transformă într-o scară ce pare că urcă spre cer.

Guo-Qiang a lucrat la această instalație timp de 20 de ani, iar aceasta este a treia încercare de creare a ceea ce el a denumit ca fiind „Scara către cer”, scrie Descopera.ro

Conform Science Alert, Guo-Qiang a creat instalația pentru bunica sa, care și-a sărbătorit recent aniversarea de 100 de ani. 

Din nefericire, bunica sa nu s-a aflat într-o stare foarte bună pentru a putea vedea personal opera lui Guo-Qiang, însă a urmărit întregul moment pe un smartphone. O lună mai târziu femeia a murit. De atunci videoclipul a fost vizionat pe Facebook de peste 56 de milioane de ori. 

Pentru a crea instalația, artistul a utilizat un balon meteorologic uriaș de care a suspendat o scară de sârmă lungă de 500 de metri lungime pe care au fost amplasate artificii. Inițial, Guo-Qiang a trimis balonul meteorologic la o altitudine ce permitea întinderea completă a scării, apoi a declanșat o reacție în lanț a artificiilor. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
17,18
Cer fragmentat
Umiditate:52 %
Vint:4,63 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău