VIDEO// Atac la Munchen: Cel puțin nouă persoane ucise, printre care posibil un atacator

  • 23 Iulie 2016 00:38
VIDEO// Atac la Munchen: Cel puțin nouă persoane ucise, printre care posibil un atacator

UPDATE ORA 00:07 Cel puțin opt persoane au fost ucise într-un atac armat care a avut loc vineri după-amiază la centrul comercial de lângă Stadionul Olimpic din Munchen, landul german Bavaria, potrivit unui nou bilanț provizoriu, citat de AFP.

"Din nefericire, deplângem moartea a opt persoane", a scris poliția locală pe contul său de Twitter, în timp ce presupușii autori ai atacului — posibil în număr de trei — soldat și cu numeroși răniți sunt în continuare căutați de forțele de ordine. 

Pe de altă parte, un purtător de cuvânt al poliției a informat că al nouălea corp fără viață a fost găsit în apropierea centrului comercial și că ar putea fi vorba despre unul dintre atacatori.

Până în prezent, forțele de ordine au vorbit despre "trei autori" ai atacului care au fugit și sunt căutați peste tot în Munchen.

***
Germania a activat unitatea antiterorism CSG 9 după atacul armat de vineri de la un centru comercial din Munchen, în care cel puțin șase persoane au fost ucise și multe altele sunt rănite, relatează DPA.
 
Potrivit postul german NTV orașul Munchen este în stare de urgență. Poliția din Munchen face apel la populație să evite locurile aglomerate. 
 
Cei trei indivizi care au comis atacul armat sunt încă în libertate, deși sunt căutați de mai multe ore de poliție.
 
Nu există indicii ale unui atac terorist islamist, a declarat vineri un purtător de cuvânt al poliției din Munchen, după atacul armat care a avut loc în aceeași zi într-un centru comercial de lângă Stadionul Olimpic din capitala landului german Bavaria, Munchen, soldat cu șase morți și numeroși răniți, informează Reuters.
 
 
Acesta a mai spus că ancheta este într-un stadiu incipient și că poliția evaluează înregistrările video de la mall și a atras atenția că "există atacatori care încearcă să fugă și care sunt periculoși". Potrivit declarațiilor sale, în prezent au loc operațiuni de căutare a atacatorilor într-un perimetru amplu.
 
 
DPA a transmis că serviciile de pompieri și de urgență din Munchen au lansat o "operațiune majoră". "Tot ceea ce avem la dispoziție se află la fața locului", a declarat un purtător de cuvânt de la departamentul de pompieri din oraș, care a adăugat că niciun angajat nu a fost rănit până acum.
 
Sursa: Agerpres.ro
Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău