Victorie surprinzătoare. Joe Biden a câștigat opt state în „super-marțea” alegerilor primare democrate

  • 04 Martie 2020 12:52
Victorie surprinzătoare. Joe Biden a câștigat opt state în „super-marțea” alegerilor primare democrate

Fostul vicepreședinte Joe Biden a câștigat opt state americane în cadrul alegerilor primare ale Partidului Democrat pentru desemnarea candidatului la funcția de președinte al SUA. Evenimentul este cunoscut ca „super-marțea” alegerilor.

Victoria lui Joe Biden în aceste state este surprinzătoare, date fiind rezultatele dezastruoase obținute de el până acum, potrivit Mediafax.

„Este o seară foarte bună și se pare că va fi din ce în ce mai bună. Nu i se spune <<super-marțea>> degeaba!”, a spus Joe Biden, candidat pentru Președinția SUA.

Contracandidatul său, senatorul Bernie Sanders, a câștigat în trei state, însă are avantajul de a conduce în California, statul cu cei mai mulți delegați. Rezultatele din California nu sunt încă finale. În discursul său, Sanders a lansat un atac dur la adresa lui Donald Trump.
 

„Super-marțea” alegerilor reprezintă cea mai mare miză în eforturile pentru obținerea numărului de 1.991 de delegați, necesar pentru desemnarea candidatului Partidului Democrat în scrutinul prezidențial din noiembrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău