Victorie pentru Trump. Curtea Supremă din SUA i-a permis să folosească 2,5 miliarde de dolari pentru zidul de la frontiera cu Mexic

  • 27 Iulie 2019 16:21
Victorie pentru Trump. Curtea Supremă din SUA i-a permis să folosească 2,5 miliarde de dolari pentru zidul de la frontiera cu Mexic

Curtea Supremă de Justiție din Statele Unite a decis că președintele Donald Trump poate redirecționa 2,5 miliarde de dolari de la Pentagon pentru finanțarea lucrărilor la zidul de la frontiera dintre SUA și Mexic, informează site-ul agenției Reuters.

Instanța supremă, majoritar conservatoare, a decis cu un raport de voturi de cinci la patru să blocheze o hotărâre a unui tribunal federal din statul California care îi interzicea președintelui Donald Trump, un politician republican, să redirecționeze fonduri de la Pentagon deoarece Congresul nu a specificat acest lucru.

"Wow! Victorie majoră în chestiunea zidului. Curtea Supremă a SUA a anulat o decizie a unei instanțe inferioare, permițând continuarea lucrărilor la zidul de sud. Un mare câștig pentru securitatea la frontieră și pentru ordinea publică", a reacționat Donald Trump prin Twitter.

Însă Gloria Smith, avocat al grupului ecologic Sierra Club, a condamnat decizia instanței supreme din SUA. "Decizia de astăzi de a permite deturnarea fondurilor militare pentru construirea zidului la frontieră va genera izolare și va distruge comunități, terenuri publice și resurse de apă în California, New Mexico și Arizona", a spus ea.

Donald Trump a promis, în campania electorală premergătoare scrutinului prezidențial din 2016, că va construi un zid la frontiera Statelor Unite cu Mexicul. Cel mai probabil, Donald Trump va folosi această temă electorală și în anul 2020, notează MEDIAFAX.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău