Victoria lui Trump provoacă numeroase proteste în SUA

  • 10 Noiembrie 2016 07:58
Victoria lui Trump provoacă numeroase proteste în SUA

Mii de manifestanți s-au adunat pe întreg teritoriul Statelor Unite pentru a protesta față de victoria neașteptată a republicanului Donald Trump la prezidențialele americane, transmite Agerpres.

Ei au denunțat opiniile rasiste, sexiste și xenofobe ale lui Donald Trump, în fața Casei Albe. 

La New York și Chicago în special, manifestațiile au început cu câteva sute de participanți pentru a se mări până la mai multe mii de persoane la lăsarea serii.

În California, elevi de liceu și studenți și-au părăsit cursurile și au improvizat manifestanții în campusuri. La Los Angeles, s-au adunat câteva sute în fața primăriei orașului pentru a scanda că Donald Trump "nu este președintele meu!".

La Portland, în Oregon, au protestat, potrivit presei locale, vreo 300 de persoane care au blocat temporar circulația, în timp ce altele au dat foc drapelului american.

În Pennsylvania, sute de studenți de la universitatea din Pittsburgh au defilat pe srăzi.

Cu începere de marți seară, manifestanții au ieșit în stradă la anunțul rezultatului alegerilor, în special în fața Casei Albe. Cel puțin o persoană a fost rănită la Oakland, în California, unde au fost sparte vitrine ale unor magazine și au fost incendiate mai multe tomberoane.

Protestatarii au denunțat și sistemul de vot indirect din Statele Unite. Hillary Clinton a câștigat votul popular cu aproape 200.000 de voturi în plus față de Donal Trump, potrivit datelor încă provizorii, în timp ce a pierdut scrutinul la votul electorilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău