Victor Parlicov explică în ce constă investiția SUA în securitatea energetică a R. Moldova, în valoare de 85 milioane de dolari, anunțată de Antony Blinken

  • 29 Mai 20:40
Victor Parlicov explică în ce constă investiția SUA  în securitatea energetică a R. Moldova, în valoare de 85 milioane de dolari, anunțată de Antony Blinken

Ministrul energiei al Republicii Moldova, Victor Parlicov, a explicat în ce va fi investită suma de 85 de milioane de dolari, acordată de SUA pentru sistemul energetic al Republicii Moldova.

 
„Mulțumim poporului american pentru sprijinul generos acordat până acum în depășirea crizei energetice și pentru întărirea securității energetice în continuare a Republicii Moldova.
 
Un sistem nou de dimensiuni mari pentru stocarea energiei electrice în baterii (BESS) și echipament suplimentar vor fi procurate pentru a îmbunătăți fiabilitatea rețelelor electrice a Moldovei și gestiona eficient rezervele de energie și fluctuațiile cererii, integra energia din surse regenerabile și mări capacitățile pe măsură ce necesitățile energetice ale consumatorilor evoluează.
 
Un anunț în acest sens a făcut secretarul de stat al Statelor Unite ale Americii, Antony Blinken, în cadrul conferinței de presă susținute împreună cu președinta Maia Sandu la Chișinău.
 
Investiția de 85 de milioane de dolari face parte din pachetul de sprijin al Statelor Unite pentru sectorul energetic din Republica Moldova, de 300 milioane de dolari, anunțat anul trecut!, a transmis Victor Parlicov pe Facebook.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
30,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:3,09 m/s
Sun
27
Mon
24
Tue
22
Wed
23
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău