Victor Negrescu solicită instituțiilor europene să își exprime sprijinul pentru rezoluția Adunării „Moldova Europeană”: Parcursul european al R. Moldova spre UE poate fi realizat cu ajutorul României

  • 22 Mai 2023 14:35
Victor Negrescu solicită instituțiilor europene să își exprime sprijinul pentru rezoluția Adunării „Moldova Europeană”: Parcursul european al R. Moldova spre UE poate fi realizat cu ajutorul României

Eurodeputatul Victor Negrescu a solicitat instituțiilor europene printr-o interpelare să își exprime sprijinul pentru punctele subliniate în cadrul rezoluției Adunării ”Moldova Europeană”, adoptată în Piața Marii Adunări Naționale de la Chișinău.

”Parcursul european al Republicii Moldova spre Uniunea Europeană este ireversibil și acesta poate fi realizat cu ajutorul României. Salut și susțin toate punctele din Rezoluția Adunării <<Moldova Europeană>>, adoptată în Piața Marii Adunări Naționale de la Chișinău. De aceea, am adresat astăzi o interpelare către instituțiile europene (Comisia Europeană, Consiliu, Consiliul European și Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate), pentru ca acestea să își afirme susținerea pentru punctele subliniate în cadrul rezoluției”, a anunțat acesta într-un mesaj publicat pe Facebook, scrie Calea Europeană.

Acesta a sprijinit în permanență parcursul european al Republicii Moldova.

Negrescu a amintit că în primul mandat de eurodeputatul a avut un birou la Chișinău, când a fost ministru al afacerilor europene a relansat dialogul interinstituțional prin care România oferea expertiza sa pentru transpunerea legislației europene.

”În noul mandat de europarlamentar am avut numeroase amendamente prin care am reușit să obțin resurse financiare suplimentare pentru Republica Moldova, iar acum militez pentru punerea la dispoziție a fondurilor de pre-aderare”, a detaliat Victor Negrescu.

Din punctul său de vedere, ”mesajul puternic pro-european transmis de cetățenii din Republica Moldova indică nevoia de a accelera procesul de integrare și faptul că România este cel mai mare susținător și garantul parcursului european al Republicii Moldova, ce poate asigura pacea, stabilitatea și dezvoltarea de care au nevoie frații noștri de peste Prut”.

”Acesta poate fi proiectul de țară de care avem nevoie împreună, pentru a fi din nou uniți, în Uniunea Europeană”, a conchis eurodeputatul.

Documentul prevede ”deschiderea cât mai rapid posibil a negocierilor de aderare și întărirea instituțiilor statului pentru a garanta aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, precum și o transpunere rapidă a legislației europene prin implicarea specialiștilor din țările care au parcurs recent aceeași etapă de aderare, în special din România”.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:6,69 m/s
Tue
18
Wed
14
Thu
15
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău