Victor Micu pleacă din funcția de membru al Consiliului de Integritate

  • 31 Iulie 2019 12:05
Victor Micu pleacă din funcția de membru al Consiliului de Integritate

Fostul președinte al Consiliului Superior al Magistraturii, Victor Micu, care în prezent este membru al instituției, a solicitat eliberarea din funcția de membru al Consiliului de Integritate.

Cererea acestuia a fost examinată în ședința de ieri a Consiliului, fiind acceptată, scrie bizlaw.

În locul lui Victor Micu, CSM l-a desemnat pentru această funcție pe membrul CSM, Ion Postu.

Consiliul de Integritate este un organ colegial consultativ, fără a fi parte componentă a Autorității Naționale de Integritate.

Consiliul de Integritate este constituit din șapte membri, selectați sau numiți de urmăroarele instituții ale statului și societății civile: Parlament; Guvern, Consiliul Superior al Magistraturii, Consiliul Superior al Procurorilor, Congresul Autorităților Locale din Moldova și doi reprezentanți ai societății civile, selectați de către Ministerul Justiției prin concurs, în baza unui regulament aprobat de Guvern.

Mandatul de membru al Consiliului este de 5 ani, fără posibilitatea numirii pentru un alt mandat consecutiv, și încetează odată cu expirarea acestuia sau prin revocarea persoanei de către entitatea care a desemnat-o, sau prin demisie, sau prin pensionare, sau în caz de deces al persoanei.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău