Victor Chironda va cere restabilirea în funcția de viceprimar al Chișinăului după o victorie în instanță. Ion Ceban: Birouri libere nu avem

  • 08 Aprilie 2022 11:22
Victor Chironda va cere restabilirea în funcția de viceprimar al Chișinăului după o victorie în instanță. Ion Ceban: Birouri libere nu avem

Victor Chironda a anunțat că va solicita restabilirea în funcția de viceprimar al municipiului Chișinău după o victorie în instanță.

Curtea de Apel Chișinău a admis recursul lui Victor Chironda și a suspendat executarea deciziei Consiliului municipal Chișinău nr. 4/4 din 2 iulie 2021 „Cu privire la eliberarea dlui Victor Chironda din funcția de viceprimar al municipiului Chișinău”. „Această decizie demonstrează că demiterea mea a fost o răfuială politică, iar încheierea judecătoarei Dodon de la judecătoria Râșcani a avut drept scop tergiversarea maximă a procesului. Din păcate această încheiere a generat deja multe consecințe juridice grave. Deja este clar și evident că scopul primarului Ion Ceban a fost înlăturarea mea din procesul autorizării în construcții, în interesele mafiei imobiliare din care a devenit și el parte. Eu am toate argumentele și dovezile necesare pentru a demonstra că actul de constatare a absenței mele ”nemotivate” de la serviciu a fost falsificat. Procuratura Chișinău are un proces penal pornit pe acest subiect și sper că procurorul de caz își va îndeplini conștiincios atribuțiile. Astăzi voi depune o cerere la primărie prin care voi solicita restabilirea în funcție iar de luni mă voi prezenta la serviciu. O să îl rog pe dl. Fadei Nagacevschi să imi elibereze biroul și să își caute alt spațiu pentru audierea operelor rock. Până la examinarea cauzei în fond și emiterea unei decizii definitive și irevocabile, eu sunt Viceprimar al mun. Chișinău”, a declarat Victor Chironda. 
 
La rândul său, primarul Capitalei, Ion Ceban, a venit cu o reacție la aceste afirmații. „Am văzut că cineva tare se cere în echipa mea. Votul de încredere l-am dat, votul de încredere l-am retras. Lucrez cu echipa pe care o aleg, deoarece am mandatul locuitorilor Chișinăului, iar eu le-am promis rezultate și pentru asta muncim. Cât ține de partea legală, se vor expune juriștii, pe partea logistică birouri libere nu avem”, a spus Ion Ceban. 

Victor Chironda a fost demis în iulie 2021 din funcția de viceprimar al Chișinăului. 

Menționăm că Victor Chironda a acuzat mai multe ilegalități în decizia privind demolarea hotelului „Național”. La rândul său, Ion Ceban susține că Victor Chironda nu și-a îndeplinit obligațiunile de serviciu. 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
20,52
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Tue
26
Wed
26
Thu
24
Fri
20
Sat
22
Arhivă Radio Chișinău