Victor Chirilă: “Nu sunt unicul Ambasador în România. Sunt foarte mulți Ambasadori, sunt cetățenii noștri care s-au afirmat în diferite domenii”

  • 12 Februarie 2022 14:08
Victor Chirilă: “Nu sunt unicul Ambasador în România. Sunt foarte mulți Ambasadori, sunt cetățenii noștri care s-au afirmat în diferite domenii”

La o luna de la înmânarea scrisorilor de acreditare președintelui Klaus Iohannis, noul ambasador al Republicii Moldova la București, Victor Chirilă afirmă că indiferent de partidele care se află la guvernare sau în opoziție în România, există un consens atunci când vorbești de Republica Moldova. “Nu există diferențe de opinie, nu există discordanțe atunci când se pune problema de ajuta Republica Moldova în situații de criză sau de a promova proiecte de infrastructură sau proiecte culturale”, a declarat Ambasadorul Republicii Moldova în România, Victor Chirilă într-un  interviu pentru Radio  Chișinău. Acesta a adăugat că  există o susținere foarte mare și la nivelul președintelui României Klaus Iohannis și acest lucru se transmite către toate nivele. Totodată acesta menționează  “deschiderea fără precedent” și din partea Parlamentului, Senatului României.

În interviul pentru Radio Chișinău, Victor Chirilă spune că în timpul  apropiat vor avea loc  noi reuniuni comune a comisiilor Integrare Europeană, Comisia de Apărare, Comisia Juridică  la Iași și București.

Referindu-se la proiectele de infrastructură, Ambasadorul Republicii Moldova la București a afirmat că “podul de la Giurgiulești-Galați este gata în proporție de 90%. Era nevoie de un acord care să stabilească nu doar condițiile de reconstrucție, dar și condițiile de administrare ulterioară, de menținere a podului.

Podul de la Ungheni poate fi construit în maxim 30 de luni. Urmează ca următoarele 6 luni  să se realizeze acordul de expertiză a mediului, apoi licitația pentru lucrările tehnice. În ultimul trimestru al acestui an sunt șanse să fie inițiate lucrările și din momentul respectiv în decurs de 24 de luni urmează să fie construit acest pod.

Întreg interviul cu Ambasadorul Republicii Moldova în România, Victor Chirilă poate fi ascultat luni, 14 februarie, la ora 10.10, într-o ediției specială.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău