Victor Carapcevschi a stabilit, la Belgrad, un record în boxul moldovenesc

  • 22 Aprilie 2019 10:50
Victor Carapcevschi a stabilit, la Belgrad, un record în boxul moldovenesc

Victor Carapcevschi (75 kg) de la Școala din Grimăncăuți (Briceni), angajat în echipa sportivă a Brigăzii cu Destinație Specială ”Fulger”, a stabilit un record în boxul moldovenesc la turneul internațional ”Beogradski pobednik” de la Belgrad (Serbia), consacrat memoriei lui Branko Pesic, transmite MOLDPRES.

El a devenit singurul pugilist moldovean care a obținut 5 victorii la un turneu internațional de anvergură. La turneul din capitala Serbiei au participat sportivi din 22 de țări. Victor Carapcevschi a avut în calea sa spre prima treaptă a podiumului de premiere un parcurs excelent. El i-a învins, în ordine, pe Jihad Bousaamia (Tunis, 4-1), Filip Dzenic (Serbia, 5-0), Zoltan Harksa (Ungaria, 3-2), premiant la Mondiale, Serhat Guler (Turcia, 5-0), Birol Aygin (Turcia,5-0). ”A fost, pur și simplu, extraordinar. Unicul meci în care superioritatea sa a fost minimală a fost cel din sferturile de finală disputat cu Zoltan Harksa. În rest – avantaj clar, indiscutabil”, a declarat pentru agenție antrenorul lotului național, Petru Caduc.

Victor Carapcevschi, multiplu campion național, obține, în premieră, un asemenea succes în cariera sa. Pentru prima oară a triumfat la ”Beogradski pobednik” și supergreul Alexei Zavatin. În finală, el l-a învins cu scorul 4-1 pe reprezentantul gazdelor, Vladan Babic, iar în semifinală l-a devansat clar cu 5-0 pe campionul mondial și olimpic de tineret, cubanezul Alain Iyordan, naturalizat în Turcia.

Câștigător la Belgrad a devenit și Dumitru Galogoț (64 kg). El a mai urcat pe prima treaptă a podiumului de premiere aici în 2015. Ambii performeri se antrenează la Grimăncăuți și sunt angajați în echipa sportivă a Departamentului Poliției de Frontieră a Ministerului Afacerilor Interne.

Trei câștigători la actuala ediție a turneului de la Belgrad a mai avut doar selecționata Rusiei, care a participat cu 10 boxeri. Lotul moldovean a fost alcătuit din 5 pugiliști. Andrei Zaplitnâi (91 kg) a cucerit medalia de bronz, iar Dumitru Coșciug (81 kg) a cedat în faza inaugurală. Ambii au suferit înfrângeri în meciurile disputate cu câștigătorii turneului, Serhii Gorskov (Ucraina) și Radjab Radjabov (Rusia).

Cel mai bun boxer moldovean este Veaceslav Gojan, medaliat olimpic cu bronz (Beijing, 2008), campion European (Ankara, 2011).

Până la turneul de la Belgrad, care s-a desfășurat pentru a 57-ea oară, câte 4 victorii avea la mari concursuri internaționale trei pugiliști moldoveni: Timofei Scriabin (1988), Vasile Belous (2009) și Veaceslav Gojan (2011).

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău