Victimele lagărului de prizonieri de război din Bălți au fost comemorate

  • 10 Mai 2019 14:25
Victimele lagărului de prizonieri de război din Bălți au fost comemorate

Un grup de locuitori din Bălț au fost prezenți astăzi, 10 mai, la evenimentul de comemorare a victimelor lagărului de prizonieri de război, desfășurat în preajma Crucifixului amplasat pe strada Nicolae Iorga, scrie NordNews.md.

Președintele Organizației Teritoriale Bălți a Partidului Unității Naționale, Sergiu Burlacu a vorbit despre necesitatea neuitării a tuturor celor care au pierit în focul groaznicului război, declanșat de către criminalii Hitler și Stalin.

La rândul său, preotul Mitropoliei Basarabiei, Valeriu Cernei, după ce a oficiat  slujba de pomenire, a menționat că sprijină ideea edificării pe acest pământ sfințit cu suferința victimelor a unui monument.

“Această bucată de pământ este sfințită cu suferința lor, a victimelor din lagăr. Sscopul pentru care ne-am adunat aici, cei cărora le pasă de trecutul nostru, este de a-i comemora pe cei care au avut de suferit din cauza unui război nedrept. Împreună cu episcopul Antonie, ne alăturăm acțiunii de a înălța pe acest pământ un monument”, a remarcat preotul Valeriu Cernei, potrivit sursei citate.

În cadrul evenimentului, a vorbit și Andrei Cosciug, un tânăr istoric care va conduce activitatea  ONG-ului ce urmează a fi înregistrat în perioada imediat următoare, având scopul investigării cazului „Lagărului prizonierilor de război din Bălți”, dar și ridicării unui monument victimelor acestui tragic loc.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău