Victimele incidentului neurotoxic din Marea Britanie ar fi atins un obiect contaminat cu Novichok. Unde a fost descoperită substanța

  • 06 Iulie 2018 13:52
Victimele incidentului neurotoxic din Marea Britanie ar fi atins un obiect contaminat cu Novichok. Unde a fost descoperită substanța

Autoritățile britanice au anunțat că suspectează că victimele ale incidentului de la Amesbury au atins un obiect contaminat cu agentului neurotoxic Novichok, substanța fiind aceeași cu cea folosită în cazul atacului ce l-a vizat pe fostul spion Sergei Skripal și fiica sa, informează BBC News, potrivit Mediafax.

Sajid Javid, ministrul britanic de Interne, a declarat că neurotoxina din acest incident este aceeași cu cea folosită în cazul Skripal și a acuzat Rusia că folosește Marea Britanie drept "groapă de gunoi pentru otravă".

Pe de altă parte, un purtător de cuvânt al Ambasadei Rusiei la Londra a declarat că acuzațiile părții britanice sunt "doar speculative".

Se bănuiește că obiectul atins de victime ar fi fost aruncat după atacul neurotoxic ce l-a vizat pe Serghei Skripal și fiica lui.

Noul incident neurotoxic din Marea Britanie pare a fi un efect al atacului care l-a vizat în martie pe fostul agent secret rus Serghei Skripal, a declarat joi ministrul britanic al Sănătății, Jeremy Hunt, citat de postul Sky News.

"Incidentul pare a fi un efect secundar, sperăm că nu tragic, al atacului din martie. În acest moment, nu facem speculații că ar fi o tentativă deliberată de crimă, dar trebuie să menținem deschise opțiunile pe baza a ceea ce va stabili poliția", a afirmat Jeremy Hunt.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:0,51 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
14
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău