Victimele Holocaustului, comemorate astăzi la Chișinău

  • 29 Ianuarie 2019 15:12
Victimele Holocaustului, comemorate astăzi la Chișinău

Victimele Holocaustului au fost comemorate, astăzi, la Chișinău, în cadrul unui miting-recviem la Memorialul ”Victimelor fascismului”, organizat de Parlament.

Președintele legislativului, Andrian Candu, a adus un omagiu victimelor și a chemat la mai multă toleranță în societate.

La eveniment a participat și vicepreședinta Knessetului Statului Israel, Tali Ploskov, care a subliniat că Holocaustul este lecția pe care trebuie să o învețe fiecare dintre noi pentru a rămâne oameni. Statul Israel a conferit titlul onorific ”Drept între popoare” pentru 79 de persoane din Republica Moldova, se arată într-un comunicat al Legislativului.

Parlamentul Republicii Moldova a condamnat Holocaustul, adoptând, în iulie 2016, o declarație politică de acceptare a Raportului Comisiei Internaționale pentru Studierea Holocaustului. Ziua națională de comemorare a victimelor Holocaustului este marcată anual în Republica Moldova, din 2015, conform unei hotărâri aprobate de Parlament.

Tot astăzi a început reabilitarea cimitirului evreiesc din Chișinău, monument național de istorie și artă. Recent, cimitirul a fost transferat din gestiunea Consiliului municipal Chișinău în subordinea Ministerului  Educației, Culturii și Cercetării.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:1,54 m/s
Mon
21
Tue
22
Wed
20
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău