Viceprim-ministrul responsabil de reintegrare, Vasile Șova va întreprinde săptămâna viitoare o vizită la București

  • 28 Iunie 2019 16:49
Viceprim-ministrul responsabil de reintegrare, Vasile Șova va întreprinde săptămâna viitoare o vizită la București

Viceprim-ministrul responsabil de reintegrare, Vasile Șova, va întreprinde săptămâna viitoare o vizită la București, potrivit unui comunicat de presă al Biroului politici de reintegrare. Astăzi, oficialul de la Chișinău a avut o întrevedere cu ambasadorul României în R.Moldova, Daniel Ioniță. Cei doi au discutat aspecte economice și comerciale și subiecte legate de reglementarea transnistreană.

Vicepremierul pentru reintegrare a spus că este prioritar să se găsească soluții la problemele din telecomunicații și la problemele ce țin de protecția drepturilor și libertăților fundamentale ale omului.

Potrivit oficialului de la Chișinău, în procesul reglementării transnistrene contează și asigurarea bunei funcționări a școlilor cu predare în limba română.

Vasili Șova a exprimat recunoștință statului român pentru poziția consecventă în susținerea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova în hotarele internațional recunoscute ale acesteia.

Cei doi oficiali au convenit să desfășoare consultările într-o manieră deschisă și în cadrul unei colaborări reciproc avantajoase dintre Republica Moldova și România, se mai spune în comunicatul citat.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău