Viceprim-ministrul pentru reintegrare a întreprins o vizită de lucru în satul Doroțcaia din raionul Dubăsari

  • 12 Ianuarie 2023 14:21
Viceprim-ministrul pentru reintegrare a întreprins o vizită de lucru în satul Doroțcaia din raionul Dubăsari

Viceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian în comun cu deputatul în Parlamentul Republicii Moldova Roman Roșca și reprezentanții Biroului politici de reintegrare a întreprins o vizită de lucru în satul Doroțcaia din raionul Dubăsari, astăzi, 12 ianuarie, transmite Biroul Politici de reintegrare.

În cadrul discuțiilor purtate cu reprezentanții administrației publice locale, locuitorii și agenții economici din sat, precum și cu funcționarii Oficiului teritorial al Cancelariei de Stat, au fost abordate mai multe subiecte de interes pentru s. Doroțcaia, cu precădere referitoare la dezvoltarea și modernizarea acestuia.

Subiecte prioritare de discuții au constituit problema terenurilor agricole amplasate după traseul Camenca–Tiraspol, asigurarea liberei circulații prin eliminarea necondiționată a barierelor create artificial de Tiraspol și alte măsuri de sprijin oferite de Guvern.

Printre problemele examinate au figurat: necesitatea modernizării infrastructurii educativ-culturale și valorificarea potențialului turistic din comunitate, dezvoltarea infrastructurii locale, susținerea inițiativelor de afaceri în mediul rural, ș.a.

Oficialii de la Chișinău au vizitat Grădinița de copii „Scufița Roșie” și Liceul Teoretic Doroțcaia, care au beneficiat de proiecte de dezvoltare în valoare de 1,3 mln. de lei finanțate de la bugetul de stat, prin intermediul Programului activităților de reintegrare a țării pentru anul 2022.

Este de menționat că în perioada 2011-2022 satul Doroțcaia a beneficiat de 18 proiecte de dezvoltare, finanțate prin intermediul Programului activităților de reintegrare a țării, a căror valoare depășește 4 milioane de lei, se arată în comunicat.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,85
Ploaie moderată
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău