Viceprim-ministra pentru integrare europeană a Republicii Moldova va efectua vizite de lucru la Bruxelles și Berlin

  • 10 Martie 16:01
Viceprim-ministra pentru integrare europeană a Republicii Moldova va efectua vizite de lucru la Bruxelles și Berlin

În perioada 11-14 martie, viceprim-ministră pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, va întreprinde o vizită de lucru la Bruxelles, iar pe 15 martie - la Berlin.

În capitala Uniunii Europene, delegația Republicii Moldova va participa la mai multe sesiuni explicative privind legislația UE, cu accent pe:

  • Capitolul 2: Libera circulație a lucrătorilor
  • Capitolul 3: Dreptul de stabilire și libertatea de a presta servicii
  • Capitolul 7: Dreptul proprietății intelectuale
  • Capitolul 8: Politica în domeniul concurenței
  • Capitolul 9: Serviciile financiare

Sesiunile sunt parte a procesului de evaluare a legislației europene, în cadrul cărora Comisia Europeană prezintă și explică fiecare capitol din legislația comunitară.

Din delegația Republicii Moldova vor mai face parte angajații responsabili de analiza legislației europene de la Ministerele Muncii și Protecției Sociale, Afacerilor Interne, Finanțelor, Sănătății, Educației și Cercetării, Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Dezvoltării Economice și Digitalizării și cel al Mediului; dar și reprezentanți ai Băncii Naționale a Moldovei și ai altor instituții publice.

Ulterior, pe 15 martie, Gherasimov va  întreprinde o vizită la Berlin, unde sunt programate mai multe întrevederi cu oficiali germani, printre care cu Anna Lührmann, ministra de stat pentru Europa și Climă.

De asemenea, pe durata aflării în capitala germană, viceprim-ministră va participa la conferința europeană a grupului parlamentar al Verzilor din Bundestag.

„Sunt onorată să pot împărtăși experiența și provocările cu care se confruntă astăzi Republica Moldova în deschiderea acestui eveniment, cu tema Consolidarea Europei - gestionarea simultană a extinderii și a reformelor în UE”, a transmis Cristina Gherasimov.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Românii de pretutindeni
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:0 m/s
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău