Viceprim-ministra pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov, a depus jurământul de învestire

  • 05 Februarie 09:00
Viceprim-ministra pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov, a depus jurământul de învestire

Viceprim-ministra pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov, a depus în această dimineață  jurământul de învestire, în cadrul unei ceremonii organizate în prezența președintei Maia Sandu și a premierului Dorin Recean.

În discursul său președinta Maia Sandu, care a felicitat-o pe noua ministră pentru că a acceptat provocarea, a declarat că Rep. Moldova intră într-o fază decisivă în procesul de integrare europeană, cel de ajustare a legislației naționale, odată cu deschiderea negocierilor, și a făcut apel la unitate instituțională.

Avem relații bune cu Uniunea Europeană și am obținut votul de încredere din partea statelor membre, dar acum trebuie sa ne mișcam hotărât ca să ajustăm legile și standardele Moldovei la cele ale UE”, a spus Maia Sandu, precizând că are încredere în echipa Guvernului și a ministrei.

Săptămâna trecută, Parlamentul a modificat structura Guvernului prin instituirea funcției de vicepremier, fără portofoliu, pentru integrare europeană. După cum a anunțat recent, premierul Dorin Recean, Cristina Gherasimov va și negociator-șef al Rep. Moldova cu Uniunea Europeană, în procesul de aderare.

Cristina Gherasimov are un doctorat în științe politice la Universitatea Rutgers din New Jersey, a făcut studii în Franța, Polonia și Germania.

Din 2021, a fost consilieră pe politică externă și integrară europeană a președintei Maia Sandu, iar în noiembrie anul trecut a fost numită secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:0,51 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
14
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău