Vice-primarul capitalei, în AREST pentru 25 de zile

  • 27 Mai 2016 18:16
Vice-primarul capitalei, în AREST pentru 25 de zile

Viceprimarul Vlad Coteț, acuzat în dosarul de corupție deschis zilele trecute pe numele mai multor funcționari de la Primăria Chișinău, se va afla în arest preventiv timp de 25 de zile.

Judecătoria Buiucani a emis mandate de arest preventiv și pentru alte patru persoane care figurează în acest dosar.

La fel, 25 de zile va sta în arest preventiv un inspector principal din cadrul Inspecției de Stat în Construcții, iar două persoane, care figurează ca intermediari în acest dosar, se vor afla în arest preventiv 20 de zile, în izolatorul CNA. Șeful adjunct al Direcției generale arhitectură, urbanism și relații funciare a Primăriei Chișinău va sta în arest preventiv 10 zile.

Potrivit serviciului de presă al CNA, Vlad Coteț nu a compărut în fața instanței, acesta aflându-se internat în spital. În prezent, potrivit ofițerului de presă al CNA, Angela Starinschi, sunt operate toate procedurile pentru transferarea acestuia la Penitenciarul 16.

Amintim că miercuri, 25 mai, ofițerii CNA au descins la birourile și acasă la mai multe persoane inclusiv funcționari în cadrul Primăriei Chișinău. În total, au fost efectuate 12 percheziții.

În urma documentării, au fost descoperite mai multe infracțiuni legate de urgentarea perfectării și eliberării actului pentru privatizarea încăperilor nelocuibile, urgentarea și eliberarea actelor de schimbare a statului terenurilor și perfectarea și eliberarea actelor pentru recepția finală a obiectivelor.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău