Vicepreședintele SUA Mike Pence și Rudy Giuliani transmit că nu vor coopera cu ancheta privind demiterea lui Donald Trump

  • 16 Octombrie 2019 09:42
Vicepreședintele SUA Mike Pence și Rudy Giuliani transmit că nu vor coopera cu ancheta privind demiterea lui Donald Trump

Vicepreședintele SUA, Mike Pence, și avocatul personal al președintelui Donald Trump, Rudolph Giuliani, au transmis că nu vor coopera cu ancheta parlamentară care ar putea conduce la inițierea procedurii demiterii liderului de la Casa Albă, informează agenția Reuters, citată de Medifax.

De asemenea, potrivit sursei citate, Pentagonul a comunicat că nu se va conforma cererii congresmenilor de predare a unor documente în legătură cu suspiciunile că Trump ar fi cerut Ucrainei anchetarea principalului rival politic al său, acțiune ce demonstrează hotărârea liderului SUA de a bloca ancheta inițiată de democrați.

Reprezentații vicepreședintelui au declarat că Pence nu va da curs solicitării congresmenilor de a preda documentele privind conversația telefonică al lui Trump cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Avocatul Pence, Matthew Morgan, a motivat că ancheta, inițiată de trei comisii parlamentare, nu a fost până în acest moment autorizată de Camera Reprezentanților.
La rândul său, avocatul lui Giuliani, Jon Sale, a declarat că documentele cerute de congresmeni de la Giuliani sunt vizate de principii juridice care protejează relația avocat-client și comunicațiile prezide
Liderul democrat Adam Schiff a reacționat la refuzul oficialilor americani de a coopera sugerând că Administrația Trump încearcă să obstrucționeze Congresul SUA.

Camera Reprezentanților, aflată sub controlul opoziției democrate, a lansat o investigație parlamentară care ar putea conduce la inițierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreședinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcția de președinte al SUA, și a fiului acestuia, Hunter Biden. În cadrul investigației, Camera Reprezentanților a trimis citații prin care le solicită unor membri ai Administrației de la Washington.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:8,23 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău