Vicepreşedintele SUA Mike Pence şi Rudy Giuliani transmit că nu vor coopera cu ancheta privind demiterea lui Donald Trump

  • 16 Octombrie 2019 09:42
Vicepreşedintele SUA Mike Pence şi Rudy Giuliani transmit că nu vor coopera cu ancheta privind demiterea lui Donald Trump

Vicepreşedintele SUA, Mike Pence, şi avocatul personal al preşedintelui Donald Trump, Rudolph Giuliani, au transmis că nu vor coopera cu ancheta parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii liderului de la Casa Albă, informează agenţia Reuters, citată de Medifax.

De asemenea, potrivit sursei citate, Pentagonul a comunicat că nu se va conforma cererii congresmenilor de predare a unor documente în legătură cu suspiciunile că Trump ar fi cerut Ucrainei anchetarea principalului rival politic al său, acţiune ce demonstrează hotărârea liderului SUA de a bloca ancheta iniţiată de democraţi.

Reprezentaţii vicepreşedintelui au declarat că Pence nu va da curs solicitării congresmenilor de a preda documentele privind conversaţia telefonică al lui Trump cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Avocatul Pence, Matthew Morgan, a motivat că ancheta, iniţiată de trei comisii parlamentare, nu a fost până în acest moment autorizată de Camera Reprezentanţilor.
La rândul său, avocatul lui Giuliani, Jon Sale, a declarat că documentele cerute de congresmeni de la Giuliani sunt vizate de principii juridice care protejează relaţia avocat-client şi comunicaţiile prezide
Liderul democrat Adam Schiff a reacţionat la refuzul oficialilor americani de a coopera sugerând că Administraţia Trump încearcă să obstrucţioneze Congresul SUA.

Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii preşedintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. În cadrul investigaţiei, Camera Reprezentanţilor a trimis citaţii prin care le solicită unor membri ai Administraţiei de la Washington.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chişinău
7,36 °C
cer acoperit de nori
Umiditate:55 %
Vint:2,6 m/s
Fri
4 °C
Sat
5 °C
Sun
6 °C
Mon
4 °C
Tue
4 °C

Curs oficial BNM 20 Februarie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.0890 -0.0096
USD 17.6890 0.0469
RON 3.9937 0.0002
UAH 0.7229 -0.0003
RUB 0.2781 0.0015
Arhivă Radio Chișinău