Vicepreședintele Parlamentului, Mihail Popșoi va participa, în Polonia, la Conferința internațională „Europa Carpaților”

  • 07 Septembrie 2021 13:27
Vicepreședintele Parlamentului, Mihail Popșoi va participa, în Polonia, la Conferința internațională „Europa Carpaților”

Vicepreședintele Parlamentului, Mihail Popșoi, va participa la Conferința „Europa Carpaților”, în cadrul celui de-al 30-lea Forum economic, în calitate de copreședinte al Adunării Parlamentare a Republicii Moldova și Republicii Polone. Aceasta se desfășoară în perioada 7-10 septembrie, în orașul Karpacz, Republica Polonă, informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a legislativului.

La eveniment iau parte membri ai Parlamentului European, reprezentanți ai guvernelor din regiunea carpatică, deputați din mai multe țări, scrie sursa citată.

Conferința ”Europa Carpaților” a fost structurată pe mai multe paneluri, în cadrul cărora sunt abordate teme politice, economice, sociale, inclusiv Planul de redresare pentru Europa de după pandemie, Strategia pentru regiunea Carpatică. 

Miercuri, 8 septembrie, Mihail Popșoi va participa în calitate de vorbitor în cadrul unui panel de discuții cu tematica ”30 de ani de libertate a țărilor din Europa Centrală și consolidarea cooperării regionale”. 

De asemenea, pe 9 septembrie, vicepreședintele Parlamentului va ține un discurs la Sesiunea plenară în cadrul celui de-al 30-lea Forum economic – „Lumea după pandemie. Economie, Suveranitate, Solidaritate”.  

Conferința „Europa Carpaților” a fost inițiată în 2010. Discuțiile reprezentanților țărilor din regiunea Carpaților vizează consolidarea cooperării regionale și a parteneriatului dintre aceste state. În același timp, conferința servește drept forum pentru schimbul de opinii și idei cu privire la acțiunile comune pentru dezvoltarea nu numai a regiunii Carpaților, ci și a Europei Centrale și de Est.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău