Vicepreședintele Parlamentului Mihail Popșoi, deputații Vladimir Bolea și Lilian Carp s-au întâlnit cu delegația Coraportorilor APCE

  • 14 Octombrie 2021 12:32
Vicepreședintele Parlamentului Mihail Popșoi, deputații Vladimir Bolea și Lilian Carp s-au întâlnit cu delegația Coraportorilor APCE

Vicepreședintele Parlamentului, Președintele Fracțiunii parlamentare „Partidul Acțiune și Solidaritate” Mihail Popșoi, s-a întâlnit, astăzi, cu Inese Lībiņa-Egnere și Pierre-Alain Fridez, Coraportori pentru onorarea obligațiilor și angajamentelor de către Republica Moldova ai Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE). La întrevedere au participat deputații Fracțiunii „PAS” Vladimir Bolea și Lilian Carp.

Deputații „PAS” au informat raportorii despre cele mai recente evenimente din țara noastră, provocările și soluțiile pentru depășirea acestora.

Mihail Popșoi a vorbit despre inițiativele legislative lansate în scopul creării unui sistem al justiției funcțional și independent în țara noastră.

„Este un scop ambițios și dificil, dar suntem deciși să oferim cetățenilor un sistem de drept modern. Nu mai dorim să se repete greșelile din trecut când justiția era un instrument de reprimare și de intimidare, de ingerințe politice. Să lăsăm sistemul de justiție să lucreze în binele oamenilor!”, a relevat Mihail Popșoi.

A fost discutată și situația social-economică din Republica Moldova în contextul tendințelor externe.

Vladimir Bolea, președintele Comisiei agricultură și industrie alimentară, s-a referit la impactul situației create în domeniul energetic din țară și din regiune asupra economiei naționale și populației din Moldova. În scopul atenuării efectelor negative, autoritățile pregătesc un set de măsuri anticriză, pentru a ajuta agenții economici și populația în această perioadă dificilă.

„Suntem preocupați de problemele oamenilor, avem înțelegerea și susținerea lor, sunt sigur că vom face față acestor provocări”, a subliniat Vladimir Bolea. 

Lilian Carp, președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, a informat coraportorii APCE despre noile amenințări la adresa securității naționale a Republicii Moldova și acțiunile pe care le întreprinde Legislativul pentru a preveni situațiile de risc.

Deputatul a relevat despre obiectivul asigurării securității energetice al Republicii Moldova. În acest sens, în următorii ani vor crește semnificativ investițiile în acest domeniu, în diversificarea surselor de energie, în dezvoltarea energiei verzi.     

În cadrul întrevederii a fost salutată ratificarea Convenției Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice, fiind apreciată drept un eveniment important pentru Moldova și pentru Consiliul Europei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău