Vicepreședintele Parlamentului îi acuză pe președintele R. Moldova și ministrul MEI de licitații trucate ( zdg.md)

  • 15 Ianuarie 2020 15:44
Vicepreședintele Parlamentului îi acuză pe președintele R. Moldova și ministrul MEI de licitații trucate ( zdg.md)

Vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, susține că deține mai multe informații precum că, la indicațiile președintelui R. Moldova, Igor Dodon, ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi, ar fi dispus organizarea licitațiilor pentru achiziții publice pentru lucrări de reabilatre și modernizare a drumurilor cu grave încălcări ale normelor juridice și fără ca să fie indentificate surse de acoperire financiară a proiectelor, scrie Ziarul de Gardă.

Astfel, Slusari susține că MEI a inițiat mai multe proiecte de reabilare a drumurilor fără ca să fie respectată legislația și să fie organizate licitațiile într-un regim transparent cu invitarea companiilor mari din Uniunea Europeană și alte țări.

În acest context, vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, i-a expediat ministrului MEI, Anatol Usatîi, o solicitare, prin care îi cere „prezentarea informațiilor în regim de urgență pe marginea lansării acestr proiecte cu înițierea procedurii de achiziții publice de lucrări, care pot fi calificate (i) fără supraveghere tehnică, precum și cu (ii) încălcarea prevederilor legislației în vigoare, și anume a Legii Nr. 131 din 03.07.2015 privind achizițiile publice”.

Mai multe citiți pe zdg.md

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
30,52
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:3,6 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău