Vicepreședintele Parlamentului European pledează pentru recunoașterea independenței Kosovo

  • 27 Noiembrie 2014 17:18
Vicepreședintele Parlamentului European pledează pentru recunoașterea independenței Kosovo

Vicepreședintele Parlamentului European, Ulrike Lunacek, și-a exprimat speranța că Republica Kosovo va primită în ONU și că toate statele Uniunii Europene vor recunoaște independența Kosovo.

În mesajul adresat conferinței “Diplomație multilaterală – posibilități și provocări pentru primirea Kosovo în instituțiile internaționale”, organizată la Viena, Lunacek a apreciat că întârzierea formării guvernului face tot mai dificilă sarcina celor care, ca și ea, sprijină primirea Kosovo în organizațiile internaționale. De asemenea, Lunacek a remarcat că există probleme și în ce privește misiunea EULEX, iar acuzațiile de corupție aduse conducerii misiunii sunt o temă de discuție în Parlamentul European. Lunacek a pledat ca toate statele UE să recunoască independența Kosovo, argumentând că nu există neutralitate în ce privește statul Kosovo, scrie Rador.

“Sper că se va ajunge la modificarea poziției unor state care nu au recunoscut Kosovo.Reamintesc că există o decizie a Curții Internaționale de Justiție în care se spune că procedura de proclamare a independenței nu a încălcat dreptul internațional” – a subliniat Lunacek, adăugând că unele state nu recunosc independența Kosovo de teamă că minoritățile din statele respective ar putea solicita independență, dar această teamă este nejustificată, deoarece niciun guvern democratic din UE nu s-a comportat cu minoritățile așa cum a procedat regimul  Milosevic cu albanezii. “Comparația este imposibilă” – a subliniat Lunacek, exprimându-și speranța că tot mai multe state vor recunoaște Kosovo și în curând, “cel mai tânăr stat” din Europa va putea fi primit în ONU. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:5,14 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău