Vicepreședintele Comisiei economie, buget și finanțe: Există toată voința politică pentru a încuraja dezvoltarea comerțului electronic

  • 12 Octombrie 2021 15:43
Vicepreședintele Comisiei economie, buget și finanțe: Există toată voința politică pentru a încuraja dezvoltarea comerțului electronic

”Există toată voința politică pentru a stimula agenții economici și a încuraja populația să utilizeze plățile electronice”. Declarația a fost făcută de vicepreședintele Comisiei economie, buget și finanțe, Radu Marian, invitatul de astăzi al Clubului Presei Economice (CPE). La ședință au fost puse în dezbateri constrângerile și soluțiile pentru dezvoltarea comerțului electronic.

”Viziunea Guvernului, a Parlamentului este că trebuie să avem cât mai multe plăți fără numerar și cât mai puțină interacțiune între stat și mediul privat pentru ca oamenii de afaceri să se poată dezvolta și mișca înainte economia țării”, a punctat deputatul, potrivit unui comunicat.

Potrivit parlamentarului, crearea unei infrastructuri moderne pentru e-Commerce este o prioritate pe agenda autorităților, iar în acest sens au fost lansate mai multe inițiative de perfecționare a cadrului legal.

Pachetul de inițiative include un cadru regulatoriu echitabil și transparent, înlesniri fiscale pentru agenți economici, facilitarea identificării operatorilor și clienților la distanță, educația financiară a populației, etc.

Printre invitații ședinței de astăzi a CPE au fost reprezentanți ai instituțiilor mass-media specializate, ai companiilor din segmentul plăților online, ai instituțiilor de reglementare a pieței, ai organizațiilor internaționale și experți în domeniu.

Președintele Clubului Presei Economice, Alexandru Burdeinîi, a mulțumit invitaților și și-a exprimat speranța că ideile lansate în cadrul discuțiilor vor contribui la dezvoltarea businessului inteligent, transparent și accesibil  al plăților fără numerar în Republica Moldova.

La ședință a fost prezentat Raportul de evaluare privind e-Commerce și plățile fără numerar, elaborat prin intemediul programului USAID ”Reforme Structurale în Moldova”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău