Vicepreședintele Comisiei administrație publică, Petru Frunze, participă la Adunarea generală a Consiliului Autorităților Locale din România și Republica Moldova

  • 17 Septembrie 2021 09:12
Vicepreședintele Comisiei administrație publică, Petru Frunze, participă la Adunarea generală a Consiliului Autorităților Locale din România și Republica Moldova

Vicepreședintele Comisiei administrație publică, deputatul Petru Frunze participă la sesiunea solemnă a  Adunării generale a Consiliului Autorităților Locale din România și Republica Moldova, cu genericul ,,Împreună în Uniunea Europeană”. Evenimentul se desfășoară în perioada 16-19 septembrie, la Sibiu, România, organizat de Asociația Comunelor din Romania și Congresul Autorităților Locale din Moldova.

Deputatul Petru Frunze participă la invitația Președintelui Asociației comunelor din România, Emil Drăghici – Primarul comunei Vulcana-Bai, Județul Dâmbovița și a Președintelui Congresului autorităților locale din Republica Moldova, Tatiana Badan – Primarul satului Selemet, raionul Cimișlia.

În cadrul sesiunii vor fi discutate posibilitățile de avansare în domeniul administrației publice locale. De asemenea, oficialii vor face un schimb de experiență în acest domeniu, precum și vor trece în revistă modalitățile de promovare reciprocă a drepturilor și intereselor autorităților locale în cadrul instituțiilor europene.

Prima ședință a Consiliului Autorităților Locale din România și Republica Moldova a avut loc în anul 2013, la Chișinău. Acordul dintre cele două asociații presupune schimb de experiență între primăriile din ambele țări, promovarea descentralizării, consolidarea autonomiei locale și dezvoltarea unor proiecte comune.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău