Vicepreşedintele american Mike Pence susţine că SUA şi Canada trebuie să conlucreze în problema Venezuelei şi Cubei

  • 31 Mai 11:04
Vicepreşedintele american Mike Pence susţine că SUA şi Canada trebuie să conlucreze în problema Venezuelei şi Cubei

Vicepreşedintele american Mike Pence a declarat joi că administraţia SUA şi Canada ar trebui să conlucreze pentru a-l trage la răspundere pe preşedintele venezuelean Nicolas Maduro şi a expune influenţa Cubei, informează Reuters,preluat de Agerpres.

"Trebuie să continuăm să lucrăm împreună pentru a-l trage la răspundere pe Maduro pentru acţiunile sale, expunând influenţa malignă a Cubei, şi pentru a susţine poporul venezuelean până când libertatea şi democraţia vor fi restaurate", a declarat Pence în faţa jurnaliştilor, după o întrevedere avută la Ottawa cu premierul canadian Justin Trudeau.

Trudeau a luat legătura cu aliatul de lungă durată al Venezuelei, Havana, din partea Grupului Lima, bloc format din majoritatea statelor din America Latină, care caută o soluţionare paşnică la problema venezueleană. "Cuba ar putea să joace un rol foarte pozitiv pentru bunăstarea şi viitoarea stabilitate a Venezuelei", a spus Trudeau.

Liderul opoziţiei venezuelene Juan Guaido şi-a anunţat hotărârea de a continua protestele de stradă după discuţii cu oficiali ai guvernului găzduite de Norvegia şi care s-au încheiat miercuri fără niciun progres pentru soluţionarea crizei politice din această ţară din America de Sud.

Preşedintele american Donald Trump a ameninţat cu impunerea unui "embargo deplin şi complet" împotriva Cubei, dacă aceasta nu-şi va înceta imediat sprijinul militar pentru Maduro, acuzaţie pe care Havana o respinge.

SUA au înăsprit embargoul instituit de decenii împotriva Cubei pentru a face presiuni asupra guvernului acesteia, inclusiv permiţând declanşarea de procese pentru restituirea de proprietăţi confiscate după revoluţia din 1959.

Săptămâna trecută, Trump a notat pe contul său de Twitter: "Susţinem poporul Cubei în căutarea lui de libertate, democraţie şi prosperitate. Regimul cubanez trebuie să pună capăt represaliilor sale împotriva cubanezilor şi venezuelenilor. SUA nu vor sta liniştite atât timp cât Cuba va continua să submineze democraţia pe cele două continente americane!". 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chişinău
9,86 °C
burniță de intensitate joasă
Umiditate:93 %
Vint:5,1 m/s
Mon
9 °C
Tue
14 °C
Wed
10 °C
Thu
4 °C
Fri
1 °C

Curs oficial BNM 17 Noiembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3214 -0.0000
USD 17.5802 -0.0000
RON 4.0546 -0.0000
UAH 0.7255 -0.0000
RUB 0.2745 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău