Vicepreședintele american Mike Pence susține că SUA și Canada trebuie să conlucreze în problema Venezuelei și Cubei

  • 31 Mai 2019 11:04
Vicepreședintele american Mike Pence susține că SUA și Canada trebuie să conlucreze în problema Venezuelei și Cubei

Vicepreședintele american Mike Pence a declarat joi că administrația SUA și Canada ar trebui să conlucreze pentru a-l trage la răspundere pe președintele venezuelean Nicolas Maduro și a expune influența Cubei, informează Reuters,preluat de Agerpres.

"Trebuie să continuăm să lucrăm împreună pentru a-l trage la răspundere pe Maduro pentru acțiunile sale, expunând influența malignă a Cubei, și pentru a susține poporul venezuelean până când libertatea și democrația vor fi restaurate", a declarat Pence în fața jurnaliștilor, după o întrevedere avută la Ottawa cu premierul canadian Justin Trudeau.

Trudeau a luat legătura cu aliatul de lungă durată al Venezuelei, Havana, din partea Grupului Lima, bloc format din majoritatea statelor din America Latină, care caută o soluționare pașnică la problema venezueleană. "Cuba ar putea să joace un rol foarte pozitiv pentru bunăstarea și viitoarea stabilitate a Venezuelei", a spus Trudeau.

Liderul opoziției venezuelene Juan Guaido și-a anunțat hotărârea de a continua protestele de stradă după discuții cu oficiali ai guvernului găzduite de Norvegia și care s-au încheiat miercuri fără niciun progres pentru soluționarea crizei politice din această țară din America de Sud.

Președintele american Donald Trump a amenințat cu impunerea unui "embargo deplin și complet" împotriva Cubei, dacă aceasta nu-și va înceta imediat sprijinul militar pentru Maduro, acuzație pe care Havana o respinge.

SUA au înăsprit embargoul instituit de decenii împotriva Cubei pentru a face presiuni asupra guvernului acesteia, inclusiv permițând declanșarea de procese pentru restituirea de proprietăți confiscate după revoluția din 1959.

Săptămâna trecută, Trump a notat pe contul său de Twitter: "Susținem poporul Cubei în căutarea lui de libertate, democrație și prosperitate. Regimul cubanez trebuie să pună capăt represaliilor sale împotriva cubanezilor și venezuelenilor. SUA nu vor sta liniștite atât timp cât Cuba va continua să submineze democrația pe cele două continente americane!". 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău