Vicepreședintele american Mike Pence și-a angajat un avocat personal care să-l reprezinte în ancheta Trump-Rusia

  • 16 Iunie 2017 09:22
Vicepreședintele american Mike Pence și-a angajat un avocat personal care să-l reprezinte în ancheta Trump-Rusia

Vicepreședintele american Mike Pence și-a angajat un avocat personal care să răspundă întrebărilor procurorului special american Robert Mueller, care anchetează cu privire la o eventuală complicitate între apropiați ai lui Donald Trump și Rusia, scrie news.ro.

”Vicepreședintele l-a ales pe Richard Cullen, de la cabinetul (de avocatură) McGuire Woods pentru a-i fi consilier și a-l ajuta să răspundă solicitărilor procurorului special”, a anunțat Jared Agen, directorul său de comunicare.

”Vicepreședintele se concentrează întru totul asupra sarcinii sale vizând să pună în aplicare programul președintelui și speră la o soluționare rapidă a acestui caz”, a adăugat el.

Richard Cullen este cunoscut ca un avocat al unor clienți importanți.

Presa americană scrie că Donald Trump este anchetat de Mueller din cauza unei eventuale obstrucționări a justiției.

Mueller conduce ancheta FBI cu privire la un presupus amestec al Rusiei în alegerile prezidențiale americane din 2016.

Presa americană scrie că oficiali de rang înalt în domeniul serviciilor de informații uremează să fie interogați dacă Trump a încercat să pună capăt unei anchete care-l viza pe fostul său consilier pe probleme de securitate națională Michael Flynn și despre destituirea lui James Comey de la conducerea FBI.

Trump - care a negat în mai multe rânduri vreo complicitate cu Rusia - a denunțat acest ultim demers drept o ”poveste falsă”.

”Asistați la cea mai mare VÂNĂTOARE DE VRĂJITOARE din istoria politică a Americii - dirijată de niște oameni foarte răi și conflictuali!”, a spris președintele pe Twitter.

Biroul lui Pence a anunțat decizia acestuia de a-l angaja pe Cullen joi. El a intervievat mai mulți candidați.

Cullen este președintele cabinetului de avocatură McGuireWoods LLP.

El a reprezentat VIP-uri ca fostul congresmen american Tom DeLay și Elin Nordegren, fosta soție a jucătorului de golf Tiger Woods.

El a fost implicat, de asemenea, în anchetele Iran-Contra și Watergate.

Trump și-a angajat luna trecută un avocat, pe Marc Kasowitz, care să se ocupe de anchetele FBI și ale Congresului cu privire la Rusia.

Ancheta cu privire la obstrucționarea justiției a început la doar câteva zile după ce Trump l-a dat afară pe Comey, pe 9 mai.

Comey, care coordona una dintre anchetele cu privire la Rusia, a declarat într-o audiere în Congres, săptămâna trecută, că președintele a exercitat presiuni asupra sa să abandoneze ancheta cu privire la Flynn.

Flynn a demisionat în februarie, după ce nu a dezvăluit amploarea unor contacte cu Serghei Kisliak, ambasadorul rus la Washington.

Comey a declarat în Congres, sub jurământ, că Trump i-a spus într-o întâlnire privată ”sper că poți să vezi o cale clară către a-l lăsa în pace, să-l lași în pace pe Flynn. El e un om bun. Sper să-l lași în pace”.

Casa Albă a declarat că președintele ”nu i-a cerut vreodată lui Comey sau oricui altcuiva să închidă vreo anchetă, inclusiv vreo anchetă cu privire la generalul Flynn”.

Comey s-a declarat ”sigur” că Mueller va ancheta dacă Trump a obstrucționat justiția.

El a mai declarat în Congres că, din câte știe el, președintele nu a încercat să oprească ancheta cu privire la Rusia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău