Vicepreședinte Platformei DA, despre anunțul IGP privind un dosar penal: E o acțiune de intimidare 

  • 23 Iunie 2018 16:33
Vicepreședinte Platformei DA, despre anunțul IGP privind un dosar penal: E o acțiune de intimidare 

Vicepreședintele Platformei Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari, califică anunțul IGP cu privire la intentarea cauzei penale privind pregătirea dezordinilor în masă ca fiind o acțiune cu tentă de intimidare a celor care vor să participe la proteste.

Solicitat de IPN, Alexandru Slusari a declarat că în cei trei ani în care Platforma DA a organizat proteste nu a comis nicio încălcare, însă oamenilor în repetate rânduri li se lezează drepturile fundamentale la întruniri și libera circulație.

Alexandru Slusari a menționat că, timp de trei ani, Platforma Demnitate și Adevăr a organizat sute de proteste pașnice. De fiecare dată provocările veneau din partea polițiștilor și securiștilor infiltrați.

„Același lucru l-am văzut la ultimul protest de lângă Primăria capitalei, din data de 21 iunie. Noi trei ani am protestat pașnic și nu avem de gând să facem altceva. Dar vedem ca guvernarea, dincolo de faptul că a încălcat flagrant voința poporului exprimată la alegeri și astfel a scos prin acțiunile sale antidemocratice oamenii în stradă, dar acum mai și încearcă să tensioneze la maximum situația”, a declarat vicepreședintele Platformei DA.

„Atrag atenția partenerilor externi asupra acestui fapt, precum și asupra ordinului pe care l-au primit reprezentanții poliției din teritoriu să obstrucționeze maximal venirea duminică a participanților la protest. Mă tem că mâine dimineață în mai multe orașe și sate va fi sistată circulația transportului public”, a mai spus  Alexandru Slusari.

Inspectoratul General al Poliției a anunțat sâmbătă, 23 iunie, într-o conferință de presă, despre pornirea unei cauze penale în temeiul bănuielii rezonabile cu privire la pregătirea dezordinilor în masă. Oamenii legii spun că au identificat pe rețelele de socializare mai multe persoane care instigă la violențe, pogromuri, distrugerea de bunuri și opunerea rezistenței reprezentanților autorităților.

Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul Acțiune și Solidaritate au anunțat pentru duminică, începând cu ora 14.00, o acțiune de protest de amploare în fața Primăriei. Valul de proteste a pornit după ce pe 19 iunie Judecătoria municipiului Chișinău a decis invalidarea rezultatelor alegerilor locale, iar ulterior Curtea de Apel a menținut această hotărâre.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău