Vicepreședinta Bulgariei, Iliana Iotova, vine mâine într-o vizită oficială la Chișinău. Programul întrevederilor cu oficialii Republicii Moldova

  • 30 Octombrie 2023 14:29
Vicepreședinta Bulgariei, Iliana Iotova, vine mâine într-o vizită oficială la Chișinău. Programul întrevederilor cu oficialii Republicii Moldova

Vicepreședinta Bulgariei, Iliana Iotova, efectuează o vizită oficială în Republica Moldova. Mâine, 31 octombrie, ea va avea întrevederi cu autoritățile oficiale din Republica Moldova, cu care va discuta despre relațiile bilaterale dintre Sofia și Chișinău și posibilitățile de aprofundare a cooperării celor două țări în domeniul educației, științei și culturii.

O altă temă de discuție va fi și păstrarea identității culturale a comunității bulgare din Republica Moldova, care numără peste 50.000 de persoane, potrivit Rador.

Iliana Iotova se va întâlni cu președinta Maia Sandu, cu președintele Parlamentului, Igor Grosu și cu premierul Dorin Recean. Ea va vizita Liceul Teoretic Bulgar "Vasil Levski" din Chișinău și va participa la redeschiderea, după lucrări de renovare, a monumentului poetului bulgar Hristo Botev, pentru care Bulgaria a oferit circa 16.500 de euro.

Pe 1 noiembrie, Iotova va vizita orașul Taraclia, unde locuiesc peste 15.000 de etnici bulgari și va participa la inaugurarea monumentului lui Vasil Levski, la inițiativa Asociației bulgarilor din întreaga lume, fondurile pentru ridicarea acestuia provenind din donații.

În aceeași zi la Taraclia va fi deschis Centrul Cultural pentru Tineret "Vasil Levski" în cadrul unui eveniment la care va fi prezentă și președinta Maia Sandu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:6,17 m/s
Sat
15
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău