Vicepremierul Vladislav Kulminski va efectua prima sa vizită de lucru în regiunea transnistreană

  • 02 Septembrie 2021 17:49
Vicepremierul Vladislav Kulminski va efectua prima sa vizită de lucru în regiunea transnistreană

Vicepremierul pentru reintegrare Vladislav Kulminski va merge mâine la Tighina, pentru prima dată de la preluarea mandatului, informează portalul Zonadesecuritate. El urmează să se întâlnească cu reprezentantul regimului de la Tiraspol, Vitalii Ignatiev. Anunțul a fost făcut de Kulminski în cadrul unei emisiuni de la postul Publika TV.

Întâlnirea va avea loc la oficiul Misiunii OSCE, iar cea mai importantă temă de discuție va fi subiectul plăcuțelor neutre de înmatriculare a automobilelor din regiunea transnistreană și procesul de eliberare a acestora.

Vlad Kulminscki a adăugat că așteaptă decizia finală din partea Kievului privind scutirea transportatorilor din regiunea transnistreană  de obligația de a trece frontiera doar plăcuțele neutre.

Amintim că Ucraina a anunțat că va aplica restricții autoturismelor cu numere de înmatriculare transnistrene pe teritoriul său, începând cu 1 septembrie.

Subiectul este discutat din 2018, când Chișinăul și Tiraspolul au convenit ca automobilele din regiunea transnistreană să fie înmatriculate cu numere „neutre”. În acest scop au fost deschise oficii teritoriale ale Agenției Servicii Publice a Republicii Moldova, la Tiraspol și Râbnița, și a fost simplificat mecanismul de acordare a acestor plăcuțe. Această cerință trebuia să intre în vigoare pe 15 ianuarie 2021, însă a fost amânată până la 1 septembrie, pe motiv că populația nu a fost suficient informată cu privire la aceste măsuri.

Chișinăul a cerut din nou amânarea acestui termen până la 10 ianuarie 2022.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău