Vicepremierul pentru reintegrare va avea joi o întrevedere cu negociatorul din partea Tiraspolului

  • 26 Ianuarie 2022 17:18
Vicepremierul pentru reintegrare va avea joi o întrevedere cu negociatorul din partea Tiraspolului

Vicepremierul pentru reintegrare, Oleg Serebrian, urmează să se întâlnească mâine cu negociatorul din partea Tiraspolului. Anunțul a fost făcut de prim-ministrul Natalia Gavriliță după ședința de guvern, în contextul exercițiilor desfășurate ieri în regiunea transnistreană de trupele ruse.

Șefa Guvernului spune că autoritățile constituționale de la Chișinău pledează pentru repornirea grupurilor de lucru de la Chișinău și Tiraspol.

De asemenea, Natalia Gavriliță a spus că autoritățile sunt îngrijorate de situația tensionată din regiune, cauzată de escaladarea situației de la granița ruso-ucraineană.

În acest context, ministrul de Externe Nicu Popescu a declarat că exercițiile militare desfășurate în regiunea transnistreană cu participarea forțelor ruse nu ajută la calmarea situației. Răspunzând la întrebările jurnaliștilor, șeful diplomației de la Chișinău a spus că autoritățile sunt pregătite să acționeze prompt în interesele Republicii Moldova și cetățenilor săi, indiferent cum ar putea evolua scenariile de securitate din regiune.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
19,4
Nori împrăștiați
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău