Vicepremierul pentru reintegrare Oleg Serebrian a avut o întrevedere cu ambasadoarea Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord

  • 28 Noiembrie 2023 10:36
Vicepremierul pentru reintegrare Oleg Serebrian a avut o întrevedere cu ambasadoarea Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord

Vicepremierul Oleg Serebrian a avut luni o întrevedere cu noua ambasadoarea a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în Republica Moldova, E.S. Fern Horine, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

În cadrul dialogului au fost puse în discuție prioritățile Chișinăului în domeniul reglementării transnistrene, precum și evoluțiile din procesul de negocieri. Oleg Serebrian a reiterat faptul, că reintegrarea țării este o prioritate pentru actualul guvern.

Procesul de integrare europeană, ca și rezistența armatei ucrainene în fața agresiunii ruse, au creat premise favorabile pentru găsirea unor soluții pentru o reglementare atotcuprinzătoare a acestei probleme.

Vicepremierul pentru reintegrare a subliniat importanța sprijinului oferit de Marea Britanie la nivel politic, în procesele de dezvoltare și prin intermediul proiectelor de asistență menite să sprijine procesul de reglementare a dosarului transnistrean.

Oficialii au exprimat deplina deschidere pentru continuarea cooperării și extinderea acesteia în domenii de interes reciproc.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:2,57 m/s
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
18
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău