Luminița Odobescu a reiterat susținerea pentru o reglementare pașnică a problemei transnistrene, în cadrul întrevederii cu Oleg Serebrian

  • 29 Februarie 08:49
Luminița Odobescu a reiterat susținerea pentru o reglementare pașnică a problemei transnistrene, în cadrul întrevederii cu Oleg Serebrian

În cadrul vizitei de lucru la București, Vicepremierul pentru reintegrare, Oleg Serebrian a avut o întrevedere cu Ministra afacerilor externe ale României, Luminița Odobescu. În cadrul discuțiilor din 28 februarie, oficialul român și-a exprimat susținerea pentru o reglementare pașnică a problemei transnistrene, transmite Radio Chișinău.

„Cei doi demnitari au trecut în revistă evoluțiile de securitate regionale și acțiunile de destabilizare ale Rusiei, cu accent pe impactul acestora asupra Republicii Moldova. În context, ministrul Luminița Odobescu a salutat eforturile autorităților de la Chișinău în combaterea efectelor războiului hibrid și a reconfirmat sprijinul pe care România este pregătită să îl ofere în acest proces”, a transmis Ministerului Afacerilor Externe din România printr-un comunicat de presă.

În cadrul discuțiilor, Luminița Odobescu a reiterat susținerea pentru o reglementare cuprinzătoare, pașnică și durabilă a problemei transnistrene, în conformitate cu dreptul internațional, cu respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova, în cadrul granițelor sale recunoscute la nivel internațional și fără afectarea viitorului său european.

Oficialul român a exprimat aprecieri pentru abordarea responsabilă și echilibrată de care autoritățile Republicii Moldova dau dovadă asupra temelor complexe legate de reglementarea transnistreană, într-un climat regional complicat și marcat de provocări.

De asemenea, Luminița Odobescu a salutat eforturile autorităților de la Chișinău de a continua dialogul cu Tiraspolul, la nivel tehnic, cu scopul de a soluționa problemele care afectează direct cetățenii de pe ambele maluri ale Nistrului.

Amintim că, vicepremierul pentru reintegrare, Oleg Serebrian, efectuează o vizită de lucru la București, unde va avea mai multe întrevederi în cadrul cărora va fi prezentată situația din regiunea transnistreană.

Serebrian a avut o întrevedere și cu secretarul de stat in cadrul DRRM, Adrian Dupu. Cei doi oficiali au discutat despre continuarea sprijinului acordat unităților de învățământ din Republica Moldova, inclusiv a școlilor cu predare în limba română din stânga Nistrului.

Luminița Odobescu a reiterat susținerea pentru o reglementare pașnică a problemei transnistrene, în cadrul întrevederii cu Oleg Serebrian

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:1,03 m/s
Mon
22
Tue
20
Wed
10
Thu
7
Fri
9
Arhivă Radio Chișinău