Vicepremierul Oleg Serebrian a participat la Forumul Securității Mării Negre

  • 08 Iulie 2022 19:05
Vicepremierul Oleg Serebrian a participat la Forumul Securității Mării Negre

Vicepremierul pentru reintegrare Oleg Serebrian a participat la cea de-a IV-a ediție a Forumului Securității Mării Negre (Atlantic – Black Sea Security Forum), comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare. 

Potrivit sursei citate, evenimentul internațional la nivel înalt a reunit personalități marcante în politică externă, care au tratat cele mai arzătoare subiecte de pe agenda de securitate internațională, având în vedere contextul geopolitic actual. 

Securitatea energetică, reconstrucția Ucrainei și perspectivele europene ale Ucrainei, Georgiei și Republicii Moldova, securitatea alimentară, libertatea de navigație, noile tehnologii, cibernetica și combaterea dezinformării, au fost unele teme relevate în cadrul Forumului. 

În intervenția sa, vicepremierul pentru reintegrare Oleg Serebrian s-a referit la situația regională actuală a Republicii Moldova în contextul războiului din Ucraina și reglementarea conflictelor existente pe teritoriul ambelor țări, precum și impactul acestora pentru securitatea continentului european. 

Forumul a fost organizat de Institutul Aspen din România împreună cu Oficiul Fundației Marshall, în parteneriat cu ministerele Afacerilor Externe și Apărării Naționale ale României, Ambasada Franței la București, cu sprijinul Comisiei Europene și al Diviziei de Diplomație Publică a NATO.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău