Vicepremierul Oleg Serebrian a discutat, la Tbilisi, cu înalți oficiali georgieni. „Republica Moldova și Georgia se vor sprijini reciproc în eforturile lor de reintegrare”

  • 31 Ianuarie 2023 18:53
Vicepremierul Oleg Serebrian a discutat, la Tbilisi, cu înalți oficiali georgieni. „Republica Moldova și Georgia se vor sprijini reciproc în eforturile lor de reintegrare”

Vicepremierul pentru reintegrare Oleg Serebrian, în cadrul vizitei de lucru la Tbilisi a avut astăzi întrevederi cu Shalva Papuashvili, președintele Parlamentului Georgiei, Irakli Garibashvili, prim-ministrul Georgiei, Giorgi Volsky, vicepreședintele Legislativului, Ilia Darchiashvili, ministrul Afacerilor Externe, vicepremierul Levan Davitashvili, ministru al Economiei și Dezvoltării Durabile, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

Viceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian în discuțiile sale a abordat subiecte de actualitate ce figurează pe agenda bilaterală de cooperare moldo-georgiană, programul de reforme inițiate de Republica Moldova în procesul de integrare europeană, dar și eforturile depuse în gestionarea corespunzătoare a provocărilor cu care se confruntă cele două state-partenere, în special pornind de la impactul conflictelor teritoriale nesoluționate asupra acestor procese, precum și alte aspecte de interes comun. 

Un subiect căruia i s-a acordat o atenție specială a ținut de efectele negative ale agresiunii neprovocate a Rusiei împotriva Ucrainei asupra economiei și securității regiunii Mării Negre. 

Schimburile economice moldo-georgiene și necesitatea creșterii cifrelor de referință în domeniu, la fel au constituit un subiect distinct al agendei de lucru. Interlocutorii au făcut un schimb larg de opinii cu privire la următoarele măsuri de interacțiune, inclusiv viitoarele vizite reciproce la Chișinău și Tbilisi.

A fost exprimată deplina deschidere pentru intensificarea dialogului bilateral între Republica Moldova și Georgia pentru avansarea pe subiectele de interes comun, preluarea de bune practici și experiențe, precum și pentru identificarea modalităților de sprijin comun. 

S-a menționat că Republica Moldova și Georgia se vor sprijini reciproc în eforturile lor de reintegrare, dar și de integrare în familia europeană.

Vizita de lucru la Tbilisi a vicepremierului Oleg Serebrian are loc la invitația dnei Tea Akhvlediani, ministru de Stat al Georgiei pentru Reconciliere și Egalitate Civică. Din componența delegației de la Chișinău mai fac parte secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene Ruslan Bolbocean și șeful adjunct al Biroului politici de reintegrare Eugen Cara.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău