Vicepremierul Oleg Serebrian a avut o întrevedere cu șeful Delegației Comitetului Internațional al Crucii Roșii în R. Moldova

  • 18 August 2023 15:02
Vicepremierul Oleg Serebrian a avut o întrevedere cu șeful Delegației Comitetului Internațional al Crucii Roșii în R. Moldova

Vicepremierul pentru reintegrare Oleg Serebrian a avut vineri, 18 august, o întrevedere cu șefa Delegației Comitetului Internațional al Crucii Roșii (CICR) în Republica Moldova, Doris El Doueihy, cu participarea șefului Biroului politici de reintegrare, dl Alin Gvidiani.

Potrivit unui comunicat al Biroului politici de reintegrare, discuțiile s-au axat pe activitățile pe care le desfășoară CICR în Republica Moldova, tipurile de asistență umanitară acordate, cooperarea cu instituțiile naționale și organizațiile societății civile din țara noastră, inclusiv prin intermediul sesiunilor de instruire și măsurilor de consolidare a rezilienței acestora.

În cadrul întâlnirii s-a menționat necesitatea notificării și coordonării acestora cu BPR, inclusiv în vederea evitării aspectelor sensibile și a politizărilor excesive din partea Tiraspolului.

Vicepremierul Oleg Serebrian a exprimat mulțumiri pentru asistența tehnică și umanitară oferită de către CICR Republicii Moldova, precum și a evocat receptivitatea dezvoltării interacțiunilor în domenii de interes reciproc.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
31,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:2,57 m/s
Sun
25
Mon
22
Tue
20
Wed
22
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău