Vicepremierul Nicu Popescu, vizite de lucru la Bruxelles și Paris în contextul Consiliului European din 14-15 decembrie 2023

  • 11 Decembrie 2023 09:27
Vicepremierul Nicu Popescu, vizite de lucru la Bruxelles și Paris în contextul Consiliului European din 14-15 decembrie 2023

În perioada 11-14 decembrie, vicepremierul Nicu Popescu va întreprinde două vizite de lucru, una la Bruxelles și cealaltă la Paris, relatează serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE). Vizita are loc înaintea Consiliul European, care urmează să decidă în ședința sa din 14-15 decembrie, dacă R. Moldova obține sau nu dreptul de a începe negocierile.

La Bruxelles, șeful diplomației Republicii Moldova va avea mai multe întrevederi cu oficiali europeni, inclusiv cu Gert-Jan Koopman, directorul general al Direcției Generale Vecinătate și Negocieri de Extindere a UE, dar și cu omologii săi din statele membre UE.

În capitala franceză, ministrul de externe Nicu Popescu va participa la OCDE Eurasia Week, unde va fi semnat și un memorandum de înțelegere dintre Republica Moldova și OCDE. În marja acestui eveniment vicepremierul Nicu Popescu va avea mai multe întrevederi bilateralei cu oficiali francezi.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău