Vicepremierul Nicu Popescu va participa la cea de-a 132-a Sesiune a Comitetului de miniștri al Consiliului Europei

  • 19 Mai 14:07
Vicepremierul Nicu Popescu va participa la cea de-a 132-a Sesiune a Comitetului de miniștri al Consiliului Europei

Vicepremierul Nicu Popescu conduce delegația Republicii Moldova în cadrul celei de-a 132-a sesiuni a Comitetului de miniștri al Consiliului Europei. Șefii diplomațiilor din cele 46 de state membre se vor reuni la Venaria Reale, Torino, pe data de 20 mai sub președinția italiană a Comitetului de miniștri.

Aceasta va fi o oportunitate de a totaliza realizările președinției italiene și în general, de a face schimb de opinii la nivel ministerial cu referire la domeniile majore de interes ale Consiliului Europei și la situația politică și de securitate actuală. Participarea ministrului Nicu Popescu la reuniunea menționată are loc într-un moment de criză de securitate în Europa, iar angajamentul față de principiile și valorile împărtășite de Consiliul Europei și de statele sale membre este și mai important pentru R. Moldova, se arată într-un comunicat al MAEIE. 

În vederea promovării agendei bilaterale și de integrare europeană a țării noastre, ministrul de externe Nicu Popescu va desfășura în marja reuniunii un șir de întrevederi cu miniștrii de externe ai Austriei, Estoniei, Danemarcei, Lituaniei, Marea Britaniei, Maltei, Elveției, Macedoniei de Nord, Muntenegrului, Italiei, Norvegiei, Serbiei și Spaniei.

Comitetul de Miniștri este format din câte un reprezentant al fiecăruia dintre statele membre ale Consiliului Europei. Președinția Comitetului este asigurată, prin rotație, pe o durată de șase luni, schimbându-se cu fiecare sesiune potrivit ordinii alfabetului englez al statelor membre. Din anul 2004 sesiunile ministeriale au loc o singură dată pe an.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
21,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:7,16 m/s
Fri
22
Sat
23
Sun
23
Mon
22
Tue
20
Arhivă Radio Chișinău