Vicepremierul Nicu Popescu și-a încheiat vizita de lucru la Bruxelles. Cu cine a avut întrevederi

  • 09 Iunie 10:26
Vicepremierul Nicu Popescu și-a încheiat vizita de lucru la Bruxelles. Cu cine a avut întrevederi

În contextul vizitei sale de lucru la Bruxelles, viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a desfășurat o serie de întrevederi cu înalți oficiali și diplomați în vederea promovării perspectivei europene a R. Moldova, se arată într-un comunicat al MAEIE.

În cadrul întrevederii cu Janusz Wojciechowski, comisarul european pentru agricultură, oficialii au discutat despre impactul războiului asupra fermierilor moldoveni, mărirea cotelor de export în UE și importanța susținerii din partea Comisiei a statutului de țară candidat al țării noastre.

În discuțiile cu llze Juhansone, secretara generală a Comisiei Europene și Katarina Mathernova, director general adjunct al Direcției generale Vecinătate și Negocieri privind extinderea a Comisiei Europene, vicepremierul Nicu Popescu a reiterat că Republica Moldova își dorește obținerea unei perspective clare de aderare la UE și avansarea spre statutul de țară candidat.

Șeful diplomației de la Chișinău a făcut un schimb de opinii cu Stefano Sannino, secretar general al Serviciului de Acțiune Externă al UE privind avansarea dialogului nostru înalt cu Uniunea Europeană pe dimensiunea politică și de securitate.

În contextul pregătirii Opiniei Comisiei Europene, oficialul moldovean a discutat cu Fernando Guimares și Martina Laudrant, membri ai cabinetului președintelui Comisiei Europene Ursula von der Leyen.

De asemenea, ministrul Nicu Popescu s-a întâlnit cu Frédéric Bernard, șeful de cabinet al președintelui Consiliului European și Magdalena Grono, membru de cabinet al președintelui Consiliului European Charles Michel.

În marja vizitei de la Bruxelles, vicepremierul Nicu Popescu a avut o întrevedere și cu reprezentanții permanenți ai Franței, Spaniei, Danemarcei, Greciei, Bulgariei, Poloniei și Cehiei pe lângă Uniunea Europeană, în cadrul unui eveniment găzduit de Iulia Matei, reprezentanta permanentă a României pe lângă UE. În context, șeful diplomației moldovene a mulțumit României pentru susținerea fermă, necondiționată și frățească pentru parcursul european al țării noastre.

„Am încheiat programul de lucru de la Bruxelles având convingerea că țara noastră are mulți prieteni care susțin promovarea perspectivei noastre europene. Mulțumesc echipei noastre de la Bruxelles care muncește neobosit pentru promovarea cursului ireversibil de integrare europeană.” – a menționat ministrul Nicu Popescu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:6,17 m/s
Fri
23
Sat
23
Sun
23
Mon
19
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău